background

Naravno ali umetno nad viruse

V iskanju odgovora na to, kako se prehladu ali celo hudim oblikam gripe lahko zoperstavimo na naraven način, je Alfreda Vogla peljala pot do domorodnih indijanskih ljudstev, ki so mu odkrili ameriški slamnik. Tinktura A.Vogel-Echinaforce, ki jo je iz te rastline s pomočjo spoznanj domorodnih indijanskih plemen razvil Vogel, vsebuje svežo in celotno rastlino (cvet+ zel+ korenina), pripravljeno v obliki alkoholnega izvlečka.

Omenjena receptura je tudi znanstveno najbolj raziskana med vsemi oblikami pripravkov iz ameriškega slamnika. Raziskave pa ob tem vedno znova potrjujejo, da ima prav omenjena receptura največ moči in je hkrati najbolj varna. Poglejmo si nekaj izsledkov raziskav, ki opisujejo, zakaj nam takšna tinktura lahko učinkovito pomaga tudi v boju z hujšo obliko gripe.

Zaradi visoke vsebnosti alkilamidov A.Vogel Echinaforce uravnava imunski odziv (in ne le stimulira)

Današnja znanost je uspela odkriti, zakaj je tako pomembno, da vsebuje tinktura iz ameriškega slamnika tudi izvlečke iz sveže korenine tri leta stare rastline. Raziskovalci so namreč ugotovili, da se v koreninah nahaja največ alkilamidov- snovi, zaradi česar tinktura deluje v skladu s potrebami v telesu, kot boste brali v nadaljevanju.

Če bi tinkturo naredili le iz zgornjega dela rastline, teh alkilamidov ne bi zajeli, in bi tinktura delovala predvsem imuno-stimulatorno. To pomeni, da bi vedno predvsem spodbujala odziv imunskega sistema, kar pa ni vedno dobrodošlo.

Prav zahvaljujoč alkilamidom iz korenine pa tinktura dobi imunomodulatorni (oz. uravnavajoč) učinek, zaradi česar se Voglova tinktura tudi razlikuje od ostalih tovrstnih tinktur.

Drugo pomembno dejstvo, ki Voglovo tinkturo loči od ostalih, je tudi to, da se alkilamidi uspešno izlužjo le iz sveže rastline, namočene v alkoholu. Povedano drugače, teh pomembnih snovi, ki uravnavajo delovanje našega imunskega sistema, ne najdemo v učinkoviti količini v stisnjenem soku iz rastline, vodnih izvlečkih ali v pripravkih iz posušenih rastlin.

Imunomodulatorni učinek omenjene tinkture, ki je opisan tudi v študiji Effects of Echinaforce® treatment on ex vivo-stimulated blood cells. M.R. Ritchie et al, torej deluje tako, da naš imunski sistem okrepi le takrat, ko je to potrebno. Če je naš imunski odziv optimalen, tinktura ne sproža dodatne krepitve imunskega odziva. Če je prešibak, ga okrepi. Če pa je naš imunski sistem preburno odreagiral, pa ga takšna tinktura blaži. Kar pomeni, manj bolečin, manj otekla sluznica, manjše izločanje sluzi itd.

Krepitev imunskega sistema je dobrodošla pomoč vsem, ki niso najbolj pri močeh, so npr. stresno obremenjeni, trpijo pomanjkanje spanja, so pogosto prehlajeni itd.

Raziskave, ki so jih opravili s pripravkom Echinaforce, so potrdile, da je v primeru burnih odzivov telesa njegov prispevek prav ta, da je imunski sistem umirjal, zato so tudi simptomi bili blažji in lažje obvladljivi.

A.Vogel Echinaforce je varen tudi za dolgoročno uporabo (4 mesece)

Kadar se moramo na dolgi rok zaščititi pred prehladi, navadno gripo ali pa celo pred hujšimi oblikami gripe, je dobro vedeti, da je neprekinjeno jemanje omenjene tinkture dokazano učinkovito in varno tudi tekom 4-mesečnega obdobja. To so ugotovili s študijo Safety and Efficacy Profile of Echinacea purpurea to Prevent Common Cold Episodes: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Trial. M. Jawad et al.

Tega sicer ne moremo trditi za pripravke iz ameriškega slamnika, ki imajo predvsem imunostimulatorno delovanje, zaradi česar še danes velja splošno priporočilo stroke, da pripravkov iz ameriškega slamnika naj ne bi jemali več kot 8 tednov zaporedoma.

Ostanite zdravi na naraven način! Pomoč pri tem vam je lahko tudi žepna knjižica - Adijo prehladi, v kateri boste med drugim našli natančne nasvete, kaj lahko poleg jemanja ameriškega slamnika še storite za naravno krepitev imunosti in s tem tudi za obrambo pred virusi. Knjigo lahko prelistate na zazdravje.net

Tekst: Adriana Dolinar

Echinaforce® Duo tablete

Echinaforce Duo so tablete, narejene iz svežih zeli in korenin ameriških slamnikov, ki se …
Več

Echinaforce® kapljice

Echinaforce kapljice so zdravilo rastlinskega izvora, namenjeno spodbujanju delovanja imunskega …
Več

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel