background

Udarna pomoč ob prehladu in gripi

Echinaforce PRO topli napitek

Voglovi pripravki iz ameriškega slamnika že več kot 60 let učinkovito in varno pomagajo ob prehladu, gripi in njihovih zapletih. Tako vemo, da jih lahko za preprečevanje viroz in njihovih zapletov jemljemo preventivno, za blaženje simptomov viroz, skrajšanje časa obolenja in sočasno imunsko okrepitev pa kurativno.

Echinaforce PRO topli napitek iz ameriškega slamnika lahko uporabljamo v slednjem primeru. Po njem torej posežemo ob akutnih stanjih viroz, najbolje kar že ob prvih znakih prehlada ali gripe, kot so mrazenje, kihanje, praskanje v grlu in pokašljevanje.

Echinaforce PRO je dejansko različica zdravila Echinaforce z okusom in vonjem soka črnega bezga, ki se ga pripravi kot topli napitek. Tako kot tablete Echinaforce tudi topli napitek Echinaforce PRO ne vsebuje alkohola in je zato primeren tudi za otroke od 4. leta dalje. Eno pakiranje zdravila zadostuje za 7 do 10 dni udarne podpore odraslemu organizmu v času akutnega stanja viroze. Če pa ga uživajo otroci, bo zdravilo zadostovalo za 10 do 20 dni rednega jemanja.

Zakaj novi Echinaforce PRO predstavlja učinkovito pomoč, ko se nas lotijo viroze?

Ker nas ob vsem še pogreje ...

Skodelica toplega zdravilnega napitka 1 – 3 krat na dan (1-2 x za otroke in 2 – 3 x za odrasle) ne le, da deluje z močjo zdravilnih učinkovin ameriškega slamnika, ampak nas tudi v stanju, ko najbolj potrebujemo toploto, še pogreje. Znano je namreč, da nas v začetni fazi vnetja rado mrazi in da nam takrat še kako prijajo topli napitki.

Ker je nasploh dobro vsak dan popiti dovolj vode, takšen topel napitek pomaga tudi pri preskrbi telesa s prepotrebno tekočino. Ustrezna hidracija telesa je namreč nujna tudi za ustrezno delovanje obrambnih moči telesa in je zato pomembna tudi za učinkovito ter hitro odpravljanje vnetja.

Še več, topli napitki znano pomagajo tudi pomiriti kašelj. To dosežejo s tem, da ogrejejo dihalne poti, pospešijo prekrvavitev in s tem navlažijo sluznice dihal, kar pomaga pri izkašljevanju in pomiritvi kašlja.

Ker deluje protivirusno in protivnetno

Ker velja, da v boju z virusi največ obetajo prav pripravki, ki imajo obenem protivirusno in protivnetno delovanje (Johnston SL. Trends in Microbiology. 1997;5(2):58-63[1]) nam ameriški slamnik lahko še kako pomaga, ko gre za viroze.

Ameriški slamnik, narejen po recepturi Alfreda Vogla (iz sveže, cele, biološko vzgojene rastline v alkoholni tinkturi), namreč dokazano deluje tako protivirusno, kot tudi protivnetno.

Dokazano učinkovito deluje proti številnim virusom prehlada in gripe, vključno z nevarnimi različicami kot so H3N2, H5N1, N7N7, H1N1. Poleg tega ameriški slamnik v primerjavi z drugimi zdravilnimi učinkovinami rastlinskega izvora (kot so npr. Peralgonium sidoides, bezeg ...), na viroze deluje močneje.

Ameriški slamnik protivirusno delovanje doseže tako z uravnavanjem delovanja imunskega sistema, kot z lokalnim onemogočanjem virusom, da se usidrajo na celice sluznice žrela. S slednjim virusom preprečuje, da vdrejo v celice, se razmnožijo v njih in povzročijo vnetje.

Srkanje toplega napitka 3-krat dnevno zato med drugim tudi zmanjša vstop virusov v organizem, kar prav tako olajša okrevanje.

Ker je pri gripi primerljiv s sinteznim zdravilom – Tamiflu

Najnovejši dokazi razkrivajo, da tudi ameriški slamnik v obliki Echinaforce PRO toplega napitka deluje na viruse gripe enako učinkovito kakor sintezno protivirusno zdravilo Tamiflu.

V raziskavo so vključili paciente z začetnimi simptomi gripe. V primerjavi s placebom so ugotavljali učinke znanega sinteznega zdravila pri gripi Tamiflu in naravnega zdravila Echinaforce PRO. Ugotovili so, da obe zdravili zdravita pri gripi enakovredno – enako hitro in učinkovito. Poleg tega pa so ugotovili še, da je bilo v skupini bolnikov, ki so prejemali Echinaforce PRO, nekoliko manj neželenih učinkov v primerjavi s skupino, ki je prejemala Tamiflu.

Ker je dostopen brez recepta

Omenjeno zdravilo iz ameriškega slamnika je dostopno brez recepta vsem bolnikom. To pomeni, da se lahko z njim zdravimo že ob prvih simptomih viroz, brez da bi obremenjevali svoj oboleli organizem s potjo do zdravnika in pri tem morda okužili še druge.

Protivirusno sintezno zdravilo proti gripi – Tamiflu, pa je, nasprotno, dosegljivo le z receptom, kar pa v primeru obsežnega izbruha nevarne gripe ni pomirjujoče dejstvo. Pot do odrešujočega zdravila je namreč v primerjavi z naravnim zdravilom iz ameriškega slamnika pri Tamifluju daljša.

Ker deluje tudi proti bakterijam

Ameriški slamnik pa ni učinkovit le ob virozah, deluje namreč tudi proti bakterijam. To pa je ob vnetju dihal še kako koristno, saj so bakterije že v štartu krivec za 10 odstotkov prehladnih okužb. Če pa se sprva virusno vnetje kasneje zakomplicira, pa gre za dodatno bakterijsko vnetje kar v 60 do 90 odstotkih zapletov.

Baterije, na katere ameriški slamnik deluje, so npr. Haemophilus influenzae, Streptococcus pyogenes in Legionella pneumophilia. To so tipične bakterije, ki jih običajno najdemo ob sekundarnih infekcijah (oz. zapletih po prehladih ali gripi), kot sta pljučnica ali bronhitis.

Ker pomaga imunskemu sistemu

Raziskave dokazujejo, da lahko z jemanjem Voglovega ameriškega slamnika ob akutni okužbi dihal ne le zmanjšamo jakost simptomov prehlada za 62 odstotkov in skrajšamo čas obolenja za dan in pol, ampak tudi izboljšamo zdravljenje. To pomeni, da bomo ob koncu viroze ne le brez simptomov prehlada ali gripe, temveč tudi imunsko bolj krepki. Slednje je pomembna prednost v primerjavi s kemično sinteznimi zdravili, kot je Tamiflu. Ti namreč nimajo vpliva na stanje našega imunskega sistema.

Poleg tega raziskave, opravljene nedavno na Škotskem, kažejo, da omenjeno naravno zdravilo pomaga našemu imunskemu sistemu toliko, kot je prav. Npr. kadar bomo pod večjim stresom, bolj obremenjeni, v pomanjkanju spanja ... kar običajno vodi k slabši odpornosti, bo delovanje Echinaforca še močnejše. To pomeni, da to naravno zdravilo vzpodbudi prilagojen imunski odziv.

Besedilo: Adriana Dolinar

Echinaforce® PRO topli napitek

Zdravilo Echinaforce PRO zaužijemo kot topli napitek, ki zdravi akutna prehladna obolenja in krepi …
Več

Kako preprečiti prehlad in gripo?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Potovalna lekarna - vnetje sečil

Preden se odpravite na pot, poskrbite, da v potovalni lekarni ne bo manjkalo naravnih pripravkov za obvladovanje težav s sečili (in še čim).

Tega ne pozabite ...

Ali ste vedeli?

Ste se kdaj vprašali, zakaj so bolezni ožilja, kot so krčne žile, zapnenje arterij, tromboze, itd., prisotne večinoma v »industrijsko razvitem« svetu?

Stanje žil - odraz našega življenja

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel