background

Prehladna obolenja in vnetja ušes pri otrocih

Vnetje ušes kot posledica prehlada... 

Pri otrocih prehladu pogosto sledi vnetje ušes, saj je Evstahijeva cev pri njih krajša in bolj vodoravna kot pri odraslih. Približno tri četrtine otrok se spopade z vnetjem ušesa pred tretjim letom starosti. Pogosto jih spremlja prehlad ali rast zob. Večina vnetij izzveni v tednu do dveh, včasih pa se ta ponavljajo ali prerastejo v kronično obolenje. Tekočina, ki po vnetju ostane v srednjem ušesu, lahko povzroči ponavljanja vnetij ali celo izgubo sluha.  

Kaj lahko storite? 

A.Vogel Echinaforce žvečljive tablete so odlično zdravilo za vse vrste okužb. Podobno kot ostala zdravila Echinaforce, tudi žvečljive tablete stimulirajo delovanje imunskega sistema, ki dokazano deluje proti virusnim in bakterijskim okužbam. Zdravilo odlikujejo tudi protivnetne in protiglivične lastnosti.

Raziskave jasno kažejo, da ameriški slamnik pomaga hitreje odpravljati simptome prehlada in gripe pri otrocih in da zmanjšuje možnost ponovnega zagona bolezni. Če zdravilo jemljete preventivno, celo podaljša čas med dvema okužbama.

Poučite otroke, da si temeljito operejo roke in da to počno redno. Pomembno je tudi, da zaužijejo veliko vode, sokovi tej niso enakovredni. Poskrbite, da bodo prejeli zadosti počitka in da jedo le, ko so lačni. Dobro se je tudi izogibati hrani, ki v telesu ustvarja sluz, kot so mlečni izdelki, oves, bela moka in banane.  

Naj zaužijejo čim manj rafiniranih sladkorjev, saj ti zavirajo delovanje imunskega sistema. Echinaforce žvečljive tablete otroci lahko uživajo skupaj z drugimi zdravili, kot so antibiotiki, otroški acetaminofen ipd. Pri hudih bolečinah v ušesih pomaga nekaj kapljic eteričnega olja mete, ki ga nanesete za uho.  

Kaj pomaga pri kašlju?  

Pri trdovratnem kašlju pomaga sirup A.Vogel Santasapina, pridobljen iz stisnjenega soka in izvlečka svežih smrekovih vršičkov. Sirup blagodejno deluje na dihalne poti, lajša napade kašlja in pripomore k lažjemu izločanju sluzi. Vsebuje naravne sladkorje, ki olajšajo izkašljevanje in so prijetnega okusa tudi za otroke.  

Kaj pomaga pri zamašenem nosu?  

Tudi zamašen nos kot značilen simptom prehlada zlasti pri otrocih pogosto privede do vnetja ušes. Sinupret kapljice odpirajo zamašen nos, ustavljajo kapljanje iz nosu pri nahodu in olajšajo pritisk v glavi. Zdravilo vsebuje izvlečke petih zdravilnih rastlin: rumenega svišča, jegliča, kislice, črnega bezka in sporiša. Jemljeno ga lahko sočasno tako z nosnimi pršili, kot z antibiotiki. Sinupret kapljice se za razliko od mnogih drugih ne dozirajo v nos, temveč se zaužijejo z nekaj tekočine. Primerne so za otroke, starejše od dveh let.

Besedilo: Sabina Topolovec
vir: www.avogel.ca, www.farmedica.si   

Echinaforce® žvečljive tablete

Echinaforce žvečljive tablete so zdravilo rastlinskega izvora, namenjeno spodbujanju delovanja …
Več

Santasapina® sirup Junior

Sirup Santasapina® Junior je pridobljen iz izvlečka svežih smrekovih vršičkov. Zaradi …
Več

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Alergijsko vnetje oči

Solzenje, srbenje, rdeče oči, občutek tujka v očesu in otekle veke so najpogostejši znaki razdraženih in vnetih oči.

Kako si pomagati na naraven način?

Prehrana v obdobju menopavze

S kakovostno in raznoliko prehrano, ki bo pokrila vse telesne potrebe, boste lažje prebrodili skozi težavno obdobje menopavze.

Pomen vode in prehrane

Ali ste vedeli?

Semena črne kumine so eno najbolj dragocenih živil na planetu. Začimba, ki naj bi nas zaščitila pred vsem, razen smrtjo, pa ima med drugim tudi dokazano delovanje proti sezonskim alergijam.

Poglejmo, kako jo uporabiti ...

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.