background

Echinaforce in Canephron - tandem ob vnetju sečil

Ne pozabite na celostno odpravljanje težav s sečili

Za čim boljši uspeh zdravljenja, posebej še pri kroničnih obolenjih, je dobro spomniti, da je poleg odpravljanja posledic oz. samega vnetja sečil (z naravnimi ali pa s sinteznimi pripravki), dobro hkrati odpravljati tudi vzroke za nastanek obolenja, zaradi česar se je vnetje sečil sploh pojavilo. Le tako bomo lahko maksimalno uspešni, pa naj si bo to pri zdravljenju hujših vnetij sečil ali pa pri samozdravljenju nekompliciranih vnetij sečil.

Konvencionalna medicina nam bo pri tem lahko v pomoč predvsem pri iskanju posledic, saj lahko ugotovi, ali gre pri vnetju sečil za bakterijsko, virusno, glivično vnetje, morda celo parazitarno vnetje. Odkrije lahko tudi motnje v delovanju sečil ali nepravilnosti v sami strukturi sečil, ki jih povezujejo z vnetjem sečil. Žal pa ne bo prav poglobljeno iskala vzroke, zakaj so se bakterije, virusi,… tako močno razmnožili in vnetje povzročili prav pri vas.

Zato je dobrodošlo, da se pri odpravljanju vzrokov za  vnetja sečil, zlasti še če gre za kronična vnetja, za vnetja, kjer konvencionalna medicina ne more pomagati sli v primerih ko antibiotiki ne učinkujejo več, obrnemo po pomoč tudi k celostnim tradicionalnim medicinam, kot je npr. tradicionalna kitajska medicina, tibetanska medicina, ayurveda itd. Omenjene celostne medicine namreč že tisočletja vedo, da je vzrok za sleherno bolezen potrebno iskati v disharmoniji telesa in duha oz. v razlogih, zaradi česar je do neravnovesja prišlo. Vedo tudi, da se je zaman dolgoročno zanašati na to, da bo samo to ali ono zdravilo (pa čeprav naravno) odpravilo bolezen, če ne odpravimo napak v načinu življenja.

Kajti če nismo odpravili vzrokov (neustrezna prehrana, dehidracija, izčrpanost zaradi dela, vztrajanje  v zameri, jezi,…), ki telo  izčrpavajo in povzročajo padec obrambnih moči telesa, se bodo mikrobi, …  lahko nemoteno razmnoževali, saj imunske moči telesa niso dovolj močne, da bi jih ustavile. Eden pogostih znakov, da z vzroki vnetij sečil še nismo opravili, je tudi pogosto ponavljanje vnetij sečil.

Tudi konvencionalna medicina opaža, da se zlasti kronična vnetja sečil pogosteje pojavljajo pri ljudeh s šibkim imunskim sistemom.

Da je potrebno ob vnetju sečil krepiti tudi imunski sitem, je vedel tudi Alfred Vogel. Izredne uspehe pri svojih pacientih z vnetji sečil je namreč dosegel tudi s celostno krepitvijo imunskega sistema bolnika. Poleg vračanja radosti v življenje, opustitve nekvalitetne hrane,…je pacientom svetoval tudi uživanje ameriškega slamnika –Echinaforce. 

Ameriški slamnik pri vnetju sečil

Ameriški slamnik, pripravljen kot tinktura cele ekološko vzgojene rastline (A.Vogel Echinaforce), vsebuje alkilamide in druge pomembne snovi, ki dokazano uravnavajo delovanje našega imunskega sistema. Po izkušnjah Alfreda Vogla ameriški slamnik koristno vpliva na različna vnetna stanja v in na telesu. Zato to zdravilo ni koristno le pri preprečevanju ali zdravljenju prehlada ali gripe, kjer nam je njegova uporaba najbolj poznana. Po Voglovih zapisih nam utegne pomagati tudi ob različnih drugih vnetnih stanjih, kot je, denimo, vnetje sečil. Vogel je ob vnetju sečil svetoval tako preventivno kot kurativno jemanje ameriškega slamnika.

Preventivno jemanje A.Vogel Echinaforca bo npr. pri pacientih s ponavljajočimi se vnetji sečil imunsko obrambo telesa okrepilo, zaradi česar bo telo  lažje premagalo bakterije v sečilih, še preden te povzročijo vnetje.

Kurativno jemanje ameriškega slamnika pa je Vogel svetoval kot podporo fizikalni terapiji vnetja sečil. To je ob terapiji z zeliščnimi obkladki in oblogami ter sedečimi vročimi kopelmi. Menil je, da je Echinaforce eno najboljših sredstev proti vnetju. V ta namen je priporočal jemanje 5 do 10 kapljic tinkture na uro.

Ob tej terapiji je svetoval tudi zelišča ali homeopatske pripravke, ki spodbujajo funkcijo ledvic, umirjajo pekoče bolečine ob uriniranju in zbadanje v mehurju ter naravne antibiotike, ki opravijo z bakterijami v sečilih. Prav tako je podprl terapijo vnetja mehurja tudi z ustreznimi naravnimi pripravki, kadar je bilo vnetje povezano tudi z denimo ledvičnimi kamni ali s peskom v sečilih.

Ker mnogih njegovih naravnih zdravil pri nas še nimamo (npr. Nefrosolid, Usneasan…), lahko terapijo z ameriškim slamnikom (A.Vogel Echinaforce) in omenjenim fizikalnim zdravljenjem, zdaj dopolnimo z novim registriranim tradicionalnim rastlinskim zdravilom – Canephron. Ta namreč v grobem nadomešča prav zgoraj omenjene pripravke, ki spodbujajo čiščenje ledvic, delujejo protimikrobno, proti krčem, vplivajo pa tudi na kamne v sečilih.

Kombinacija treh drog  v naravnem  tradicionalnem zdravilu Canephron

Ker je tudi v Sloveniji zdaj na voljo zdravilo Canephron, si pri samozdravljenju vnetja mehurja  lahko še učinkoviteje pomagamo. Gre za rastlinsko tradicionalno zdravilo iz korenine luštreka, lista rožmarina in zeli navadne tavžentrože. Raziskave so zanje potrdile protivnetno, diuretično, spazmolitično, antiadhezivno in protibakterijsko delovanje.

Čudovite lastnosti, ki naš mehur hitro umirijo in pozdravijo. Raziskave namreč kažejo, da so učinki petdnevnega zdravljenja z Canephronom, ki so ga pacienti prejemali skupaj z antibiotiki, enaki učinkom, ki bi jih dosegli šele po desetdnevnem zdravljenju samo z antibiotiki.

Ker danes vemo, da je prav prepogosta uporaba antibiotikov povzročila pojav vse večje odpornosti bakterij na antibiotike, je dobra novica, da narava še vedno zmore vnetje ustaviti in odpraviti, tudi ko antibiotiki odpovedo. To izkazujejo tudi študije s Canephronom, saj za odpravljanje ponavljajočega se vnetja mehurja večinoma zaleže že 12 tedensko zdravljenje s Canephronom. Raziskave so namreč pokazale, da se po takšni terapiji pogostost pojavljanja vnetij sečil zmanjša za 73%!

Torej nazaj k naravi, zlasti še, če imate kronične težave s sečili!

Tekst: Adriana Dolinar

Echinaforce® Duo tablete

Echinaforce Duo so tablete, narejene iz svežih zeli in korenin ameriških slamnikov, ki se …
Več

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.