Slana pita z najbolj finimi sestavinami. Za sladokusce v najlepšem pomenu besede.
Zamesimo testo, ga ovijemo v folijo in postavimo na hladno za eno uro.
S testom obložimo namazan pekač za pite. Rob testa naj bo nekoliko višji. Testo večkrat prebodemo in ponovno postavimo na hladno za še pol ure.
Vmes pripravimo preliv in ga po okusu začinimo z zeliščno soljo in poprom.
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Bučo narežemo na približno 2 cm velike kocke. Janež, gorčična semena in koriander skupaj z zeliščno soljo stremo v terilniku. Strto začimbno mešanico skupaj z bučnimi semeni, ajdo, kostanji in oljem dodamo narezani buči in dobro premešamo. Maso predenemo v pekač in pečemo 30 minut. Nato jo nekoliko ohladimo.
Kostanje nekoliko pretlačimo z vilico. Losos narežemo na rezine. Vse skupaj pomešamo s pripravljenim prelivom in maso porazdelimo po testu. Pečemo 25 – 30 minut. Zraven postrežemo zeleno solato.
Avtor recepta: Felix Häfliger
Vir: Gesundheitsnachrichte November 2015
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.