background

Novo leto, nov začetek!

Jejte zdravo

Premislite, kaj jeste. Uživate pretežno sladkor, alkohol, kofein in bel kruh? Če je tako, potem je v vašem črevesju raj za škodljive bakterije. Predajanje bogati, mastni hrani obremenjuje jetra. Poskušajte v vaš jedilnik vnesti čimveč svežega biološko pridelanega sadja, zelenjave ter polnozrnate hrane. Nekaj kosov sadja in zelenjave na dan bo pomagalo ohranjati vaše telo v dobri formi.

A pozor: med obrokom sadja in obrokom zelenjave naj bo nekaj ur razmaka, sicer vas bo napenjalo.

Pijte premišljeno

Pitje vode je zelo pomembno. Liter in pol vode dnevno usposobi vaše ledvice, da učinkovito izločajo toksične snovi, zmanjša pa se tudi verjetnost zadrževanja tekočin. Izogibajte se pitju alkohola, gaziranih pijač in pijač, ki vsebujejo kofein (npr. kava). Če imate raje tople napitke, so odlični za žejo razni zeliščni čaji. Za slednje si vzemite čas in si jih pripravite v miru. Več o pitju čajev si lahko preberete v knjigi Daria Cortesa »Čaj čas za zdaj«.

Sprostitev

Ogromno dejavnikov v vsakodnevnem življenju prispeva k stresu, zima pa še dodatno poveča tveganje za njegov nastanek. Narava ponuja mnogo zdravilnih rastlin, ki blagodejno delujejo na telo in vzpostavijo ravnotežje, hkrati pa nimajo neželenih učinkov in ne povzročajo odvisnosti. Ena takih rastlin je oves (Avena sativa), ki je že dolgo znan kot tonik za živčni sistem. Če ga kombinirate s pasijonko (Passiflora spp.), pride do pomirjevalnega učinka pri osebah, ki so napete, nervozne in čustveno prizadete.

Gibanje

Kot že vemo, je telovadba danes izredno pomembna. Vendar se tega pogosto ne zavedamo v dovolj veliki meri. Vedno več ljudi ure in ure presedi v službi, v avtomobilu, v šoli ali pri učenju. Preproste vaje ne bodo samo okrepile vaših mišic in pljučne kapacitete, ampak bodo povečale tudi raven »hormonov sreče« v telesu. Telovadba izboljša tudi pretok krvi, s tem pa se izboljša razstrupljanje organizma. Priporočamo vam, da pričnete vaditi jogo.

Spanec

Spanje je bistveno za telo in duha. Količina potrebnega spanja se razlikuje od človeka do človeka, ne glede na starost pa se pomanjkanje spanja (ali nekvalitetno spanje) pojavi kot čustveni ali psihični problem. Baldrijan (Valeriana officinalis) in hmelj (Humulus lupulus) delujeta blago pomirjujoče, pomagata zmanjšati vznemirjenost, razdražljivost in napetost. Uporabljata se že mnogo let kot pomoč v stiski in pri težavah z nespečnostjo, njuna prednost pa je tudi v tem, da nimata neželenih stranskih učinkov.

Dormeasan® kapljice

Naravna pomoč pri nespečnosti, napetosti in nemiru
Več

Avenaforce® kapljice

Učinkovita naravna pomoč pri nemiru in razdraženosti.
Več

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Anatomija ušesa in vnetje ušesa pri otrocih

Čeprav je res, da imajo majhni otroci še nerazvito Evstahijevo cev, pa to ne pomeni, da smo pri preprečevanju vnetja ušes nemočni.

Kako jim lahko pomagamo?

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel