background

Nasvet ljudskega zdravnika

Rak je bolezen civilizacije

Rak je bolezen civilizacije

Popolnoma sem prepričan o tem, da se rak kot civilizacijska bolezen na eni strani pojavlja kot posledica pomanjkanja, na drugi strani pa zaradi izobilja in čezmernega hranjenja. To nesorazmerje je prispevalo, da je vedno več telesnih celic degeneriranih in biološko neuravnoteženih. Preveč beljakovin v prehrani povzroči presežek kislin, in prav to je lahko zelo pomemben vzrok za nastanek raka, ob tem pa še številna kemična zdravila z neželenimi stranskimi učinki. Vse to obremenjuje jetra, ki kot sicer največji razstrupljevalni organ svoje naloge ne morejo več zadovoljivo opravljati. Stalne zastrupitve porušijo ravnovesje v celicah, ki se sčasoma niso več sposobne regenerirati – pride do degeneracije in naprej do atopičnih, patoloških celic, ki jim že rečemo rakave. Rak je glede na vsa moja opažanja, do katerih sem prišel na številnih potovanjih in glede na vse pogovore z raziskovalci in znanstveniki, res civilizacijska bolezen.

Sedem pravil preprečevanja raka

PRVO PRAVILO

Živimo v napetih, zapletenih časih, bombardirani z uspehi in razočaranji. Namesto, da si prizadevamo za vsako ceno obvladovati težave, se raje potrudimo ohraniti svoje ravnotežje in notranji mir. Če pustimo, da se nas polastijo skrbi in strahovi, ne smemo biti presenečeni, ko začne naše zdravje pešati…mentalni pritisk povzroča krč tudi na nivoju celic in jih poškoduje. Nenehni stres v telesu deluje kot fizično zastrupljanje celic, to pa pomembno prispeva k nastanku raka.

DRUGO PRAVILO

Uživajte naravno hrano, v čim manj predelani obliki. Pravilna prehrana je veliko pomembnejša, kot ste morda mislili. Potrjeno dejstvo je, da rafinirana, osiromašena hrana z ostanki pesticidov in umetnimi dodatki, pripravlja temelj za nastanek raka. v hrani naj bi prevladovala živila, ki zagotavljajo bazičnost. Tudi pomanjkanje pomembnih rudnin in nenasičenih maščobnih kislin prispeva k degeneraciji celic. Nepravilna presnova in neravnotežje v črevesni flori, ko hrana zavre (stalno napenjanje), sta prav tako med poglavitnimi vzroki raka…

TRETJE PRAVILO

Svojih telesnih tekočin ne smemo zastrupljati s kemikalijami. Izogibati se je treba zdravilom, ki jih uporabljajo pri kemoterapiji, saj lahko zmotijo normalen celični metabolizem. Zelo nevarne so predvsem kemikalije, ki bazirajo na premogovnem katranu. Pretirana uporaba tablet in pomirjeval prav tako ruši biološko ravnotežje, tako fizično kot tudi mentalno. Kadilci sami sebe zavajajo z opravičili, da nikotin ni tako škodljiv, vendar je dokazano, da je benzopiren (katran) v cigaretah kancerogen.

ČETRTO PRAVILO

Le oseba, ki je ostala brez nog, ve, kaj pomeni življenje, v katerem lahko uporabljamo noge. Mi pa iz dneva v dan ponavljamo napako in se vozimo, namesto da bi hodili. S tem oropamo telo osnovnega vira moči. Hoja in planinarjenje nam pomagata do globljega dihanja, ki zagotavlja dovolj kisika za zdravje in elastičnost naših celic. Rakavim celicam primanjkuje kisika. Zato ker je ravno pomanjkanje kisika en izmed poglavitnih vzrokov celične degeneracije, ne smemo podcenjevati pomena zadostnega vnosa kisika v telo.

PETO PRAVILO

Poskrbite, da vaše celice ne bodo pod vplivom nepotrebne fizične iritacije. Jetrom moramo posvetiti več pozornosti kot kateremukoli drugemu organu. Ob zdravih jetrih je skoraj nemogoče, da bi se v telesu razvil rak. Jetra so glavna linija obrambe pred rakom, in rakotvorna sprememba celic ni možna, dokler ta fantastičen laboratorij pravilno deluje. Zato si moramo za učinkovito delovanje jeter na vso moč prizadevati.

ŠESTO PRAVILO

Danes je znano škodljivo delovanje radioaktivnega sevanja, zato se moramo pred njim obvarovati. Pri tem ne mislimo le na radij in X-žarke, ki so dvorezni meč za celice, temveč tudi vse večje sevanje iz ozračja…

SEDMO PRAVILO

Endokrine žleze imajo v telesu pomembno vlogo, zato moramo poskrbeti tudi za njihovo nemoteno delovanje. Nekateri porušijo ravnotežje, ker svoje žleze (še posebej reproduktivne) preveč izčrpavajo, drugi trpijo, ker so to energijo preveč omejili. Eno ali drugo lahko prispeva k rakotvornim spremembam v celicah, zato je harmonija v čustvenem življenju nujen pogoj za ohranitev zdravja.

Po Voglovih zapisih povzela Adriana Dolinar.
Voglovi zapisi so z založnikovim dovoljenjem povzeti iz knjige Alfred Vogel, Der kleine Doktor.

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel