background

Alfred Vogel o alergijah na cvetni prah

Če torej vemo, da smo nagnjeni k tem težavam, je čas za akcijo zima in ne šele takrat, ko drevesa in rože že cvetijo.

Homeopatija…

V homeopatiji je dobro iskati pomoč za te težave. Po Voglovih izkušnjah se je kot osnovna pomoč dobro izkazala kura z desetimi homeopatskimi vbrizgi mravljinčne kisline z določenim zeliščnim kompleksom. Kuro ponovimo naslednje leto, da bi utrdili dosežen uspeh. Notranje je priporočal še jemanje Galeopsis, Kal. Jod. D4 in Arsen. Album D4. Sicer pa bo najbolje, da se po nasvet o homeopatskih pripravkih za te težave odpravite v bližnjo lekarno. Namreč zdaj je tudi v Sloveniji na voljo vse več homeopatskih zdravil.

Nosna sluznica…

Razdraženo nosno sluznico od pogostega izpihovanja sluzi iz nosu lahko mažemo s kremo A.Vogel Bioforce. Mazilo zlasti pomaga pri izsušeni sluznici.

Med…

Iz priporočil v starih spisih sklepamo, da je bil med že v biblijskih časih znan kot zdravilna hrana. Dejansko je najboljša oblika ogljikovih hidratov, ki jo telo zlahka sprejme. Čebelji med tudi krepi delovanje vseh naravnih zdravil, ki jih uporabljajo za zdravljenje dihal. Tudi pri alergijah na cvetni prah je koristno jemati 2-3 čajne žličke čebeljega medu. Z medom lahko osladimo tudi sadni sok. Uporabljajte seveda le dober naraven med.

Kalcij…

Telesne obrambne moči je skozi vse leto dobro podpreti z jemanjem dobrega naravnega kalcijevega pripravka. Ne bo pa odveč, če boste zaloge kalcija sproti obnavljali tudi z uživanjem hrane, bogate s kalcijem. To je še posebej dobrodošlo v prehladnih zimskih dneh, koristi pa tudi pri težavah s senenim nahodom.
Kalcij je tudi vezni element, ne le gradbeni in zato se nanj vežejo škodljivi presnovki, zlasti kisline, ki se tako izločajo s sečem iz telesa. Danes vemo, da s tem kalcij skrbi za uravnavanje kislo – baznega ravnovesja in onemogoča pogoje za razvoj patogenih mikrobov, za katere je znano, da se raje razmnožujejo v zakisanem telesu. Z uravnavanjem mineralnega ravnotežja v telesu se ponovno obudijo tudi ostale obrambne sile v telesu, karnedvomno ugodno deluje tudi pri pojavu alergij. Ni torej čudno, zakaj je Alfred Vogel slehernemu svojemu pacientu svetoval uživanje hrane in naravnih pripravkov, bogatih s kalcijem.
Telo najlažje izkoristi organski kalcij vezan v rastlinah. Hrana, bogata s kalcijem, je korenje, listi in stebla kolerabe, zelene, repa, različni sadeži, naravno zrnje, fermentirani naravni mlečni izdelki. Dober zalogaj kalcija lahko pripravite tudi sami, ko zelju (ki je že sam dober vir kalcija), ki ga kisate, dodate čisti prah jajčne lupine ali ostrigarjev. Razmerje: 1 kg zelja, pol jušne žlice prahu. Prah lahko dodate tudi že skisanemu kupljenemu zelju, ki vsebuje malo soli. Razmerje na 1 kg zelja dodajte 1 čajno žličko prahu. Pustimo stati en dan, nato pa uživamo presno. Asimilacija kalcija je nekoliko slabša v tem primeru, a še vedno boljša kot pri običajnih preparatih kalcija. Koprive se prav tako dober naraven vir kalcija. Ne pozabimo jih presne, sesekljane, dodajati dnevno k jedem takoj, ko se sezona kopriv začne.

Naravna hrana…

Hrana mora biti naravna. Izdelki iz bele moke in sladkorja so prepovedani. Prav tako se izogibajte živalskim maščobam.

Za bolne dopolnilo k terapiji, za zdrave pa dobra preventiva…

Nasveti, s katerimi je Alfred Vogel seznanil slehernega, ki se je k njemu zatekel po nasvet, so koristni tako za preventivo pred civilizacijskimi obolenji, med katere spada tudi alergija, kot za podporo ob kurativi, ko se z obolenjem že ukvarjamo.

Izbirajmo izključno naravno hrano. Priskrbimo si biološko pridelane žitarice, sadje, zelenjavo itd. Izločimo rafinirane, razvrednotene proizvode.

Preveliko uživanje beljakovin predstavlja enega glavnih vzrokov civilizacijskih obolenj. Na dan naj ne bi zaužili več kot 40 gramov beljakovin. To pomeni polovico ali celo tretjino količine,ki jo običajno pojemo na dan.

  • Večerja, ki vsebuje beljakovine, škodi zdravemu spancu. Izberimo npr. raje polnovredni musli s svežim sezonskim sadjem. Lahko dodamo še košček polnovrednega kruha z malo masla, skodelico kave A.Vogel Bambu ali šipkov čaj.

  • Enkrat tedensko opravimo post s pitjem biološko pridelanih zelenjavnih sokov. Pri tem čez dan popijmo pol litra zelenjavnega soka in 1 ½ litra lahkega čaja za ledvice.

  • Pravilne prehranjevalne navade olajšajo prebavo. Hrano dobro prežvečimo in prepojimo s slino. Kdor nima časa za to, si bo moral vzeti čas za odpravljanje bolezni.

  • Redno uživajmo predpisana naravna zdravila. Ob morebitnih močnih reakcijah nanje jih vzemimo manj, dokler te ne minejo.

  • Ker je telo že dovolj obremenjeno s strupi iz okolja, se moramo stalno truditi, da vanj ne vnašamo še več strupov tudi z npr. nikotinom, drogami, alkoholom itd.

  • Vsak dan poskrbimo, da namesto bencina raje koristimo kisik, s tem da se dovolj gibljemo na prostem.

  • Vsakodnevna naglica in stres nam nikakor ne koristita. Ravnovesje poskušajmo uloviti z notranjim umirjanjem. To nas varuje, nam prihrani moči in nam nudi prijeten počitek.

  • Jeza in nemir škodujeta jetrom itd.

  • Tišina večera nas sprošča in nam daje čas za mirno razmišljanje. Če je bil dan izpolnjen z vsemi potrebnimi dolžnostmi, ne smemo dovoliti, da bi nas TV program po nepotrebnem razburjal. Ustvarjalna duhovna hrana pomirja. Kratko poslušanje nežne glasbe nas prav tako lahko sprosti. Nekoč so ljudje v glavnem zaključili dan z zahvalnimi pesmimi, dandanašnji problemi pa so to popolnoma spremenili.

Ne zamenjajmo spanca - najboljšega in najcenejšega sredstva, ki koristi našemu zdravju in počitku, z nočnimi zabavami. Spanec pred polnočjo ima dvojno vrednost in nam omogoči, da hitro zaspimo. Sprehod pred spancem po svežem zraku nas mirno zaziblje v sen po še tako napornem dnevu.

Priredila: Adriana Dolinar

Zapisi Alfreda Vogla so z založnikovim dovoljenjem povzeti iz knjige A. Vogel, Ljudski zdravnik.

Bioforce krema

Bioforce krema oz. »krema iz sedmih zelišč« je najbolj znana in priznana krema Alfreda Vogla. …
Več

Bambu® Instant napitek

Bambu® je aromatičen in topljiv ekstrakt iz sadne in žitne kave, biološko pridelan. Bambu® ne …
Več

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Potovalna lekarna - vnetje sečil

Preden se odpravite na pot, poskrbite, da v potovalni lekarni ne bo manjkalo naravnih pripravkov za obvladovanje težav s sečili (in še čim).

Tega ne pozabite ...

Ali ste vedeli?

Ste se kdaj vprašali, zakaj so bolezni ožilja, kot so krčne žile, zapnenje arterij, tromboze, itd., prisotne večinoma v »industrijsko razvitem« svetu?

Stanje žil - odraz našega življenja

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel