A.Vogel Blog
 

Simptome prehlada poznamo vsi: kašelj, nahod, bolečine v sklepih, včasih tudi vročina. Pri marsikomu se kot posledica prehlada pojavi vnetje čelne votline.

Prehladi niso značilni samo za hladno letno obdobje. So pa pozimi pogostejši, ker pogosto menjavanje zunanje temperature in temperature v prostoru slabi imunski sistem in ker imajo virusi v zaprtih prostorih boljše pogoje.

Preventivno redno jemanje tinkture sveže rastline škrlatnega ameriškega slamnika Echinaforce® priporočamo vsem, ki so posebej dovzetni za okužbe, npr. otrokom, starejšim ljudem, osebam, ki so v stiku s številnimi drugimi ljudmi, in osebam, katerih imunski sistem je (še) oslabljen zaradi kroničnih ali šele pred kratkim prebolelih bolezni. 

Močan imunski sistem je najboljša zaščita pred prehladom. Nove raziskave na visoki tehnični šoli ETH v Zürichu so pokazale, da Echinaforce® pri okužbi optimalno ščiti imunski sistem. Alkilamidi v Echinaforce® aktivirajo imunske celice v pripravljenost. Če se pojavi okužba, začnejo imunske celice proizvajati TNF-alfa, ki ga telo potrebuje za lastno obrambo, tako da je učinek zmeren in dolgotrajen.

Celo če zdravila niste jemali preventivno in ste že okuženi, lahko takojšnje jemanje Echinaforce® zaustavi izbruh prehlada ali omili simptome in skrajša trajanje bolezni.

Natisni vsebinoprint-icon