background

BALANCE – čisto ravnovesje

Mikroelementi z makro funkcijo

Delež vode opozarja na pomen hidratacije telesa. Le ta pa je toliko bolj učinkovita, če je podprta s strani mineralov. Družino mineralov, ki skrbi za prehajanje vode skozi različna tkiva, imenujemo elektroliti. Zaznamo jih v krvi ter drugih telesnih tekočinah. Njihova naloga je uravnavanje tekočin v telesu. Posledično vplivajo tudi na kislost tkiv oziroma zakisanost.

Zanimivo je, da skoraj vse pijače vsebujejo vsaj katerega od mineralov, le voda nobenega. Molekula vodika in dveh kisikov tako pogasi žejo, a prav leno obleži v prebavilih. S pomočjo pozitivno ali negativno nabitih elektrolitov pa lahko potuje v tkiva, kot so npr. kri in mišice.

Z učinkovitim doziranjem elektrolitov, še posebej bazičnih mineralov, tako vplivamo tudi na zakisanost telesa. Ste vedeli, da so bolečine v mišicah po vadbi, imenovane »musklfibr«, pravzaprav posledica zakisanja? Zato je za učinkovito regeneracijo po športu, po izdatnem potenju, še kako pomembna osvežitev z minerali.

Bazični napitek Balance je prav dobrodošla novost med mineralnimi napitki. Vsebuje citratne oblike kalcija, magnezija in kalija, ki jih telo hitreje in bolje absorbira kot karbonatne. Napitku v obliki priročnih vrečic je dodana še rastlinska oblika vitamina D, cink ter L(+) mlečna kislina. Vsi športni navdušenci veste, da so vse športne hipotonične, izotonične in hipertonične pijače navadno citrusnih okusov, sumljivih florescentnih barv, ter bogate z več vrstami umetnega ali naravnega sladkorja. Ta ima sicer vlogo pri regeneraciji energije, vseeno pa se za osvežitev po športnih naprezanjih prileže tudi napitek brez obilja ogljikovih hidratov.

Odmerek napitka Balance je oslajen s steviol glikozidi, energijska vrednost odmerka pa znaša zgolj 10 kcal. Napitek Balance ima svojstven jagodni okus, ki zaradi dodane koncentrirane sirotke ter motne barve rahlo spominja na okus jagodnega pudinga ali mlečnega šejka. Napitek se lahko vmeša tako v vodo za rehidracijo in odžejanje ali v mleko. Slednja kombinacija se lahko uporablja tudi kot regeneracijski proteinski napitek po anaerobni vadbi.

Seveda pa ni šport edina oblika stresa za telo, pri kateri posledice uravnavamo z elektroliti. Napitek Balance bo dobrodošlo krepčilo tudi v primeru:

  • glavobolov
  • izgorelosti, izčrpanosti
  • dehidriranosti vseh vrst (izdatno potenje, diareja, vročina)

Z uživanjem napitka Balance boste prijetno poživili tudi prebavo, okrepili zdravje kosti, mišic, živčevja ter preprečili prekomerno zakisanost. Minerali so nujno potrebni tudi za zdravje in sijaj kože, las in nohtov.

Napitek je resnično primeren prav za vsakogar. Ponudite ga lahko tudi otrokom, povsem varen pa je tudi za osebe, ki se morajo izogibati glutena in laktoze.

Tako majhni, a tako velik pomen. Balance so elektroliti z dobrim okusom. V obeh pomenih.

Lucija Šušteršič

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Potovalna lekarna - vnetje sečil

Preden se odpravite na pot, poskrbite, da v potovalni lekarni ne bo manjkalo naravnih pripravkov za obvladovanje težav s sečili (in še čim).

Tega ne pozabite ...

Ali ste vedeli?

Ste se kdaj vprašali, zakaj so bolezni ožilja, kot so krčne žile, zapnenje arterij, tromboze, itd., prisotne večinoma v »industrijsko razvitem« svetu?

Stanje žil - odraz našega življenja

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel