background

Zgodbe s Voglovih vrtov po mesecih

Januar

Izdelki A.Vogel se rojevajo dobesedno na poljih. Rastline, ki so v njih, božajo veter in sonce, povsem v sozvočju z naravo pa jih vse od setve do spravila in nadaljnje predelave negujejo človeške roke. Več.

Februar

Kompostiranje je sestavni del ekološkega vrtnarjenja. Preberite, kako ustvariti zares dober kompost. Več.

Marec

Vsakdo, ki je kdajkoli gojil svoje rastline, pozna navdušenje ob tem ko se iz drobnega semena prične prebujati majhna zelena rastlinica. Sedaj pa si predstavljajte, kakšno navdušenje občutimo šele, ko se prebudi nekaj tisoč skrbno izbranih semen. Več.

April

Preberite, kje in kako se je gojenja zelišč lotil Alfred Vogel in kako podjetje Bioforce še danes nadaljuje njegovo tradicijo. Več.

Maj

V Afriki Vražji krempelj številna ljudstva že dolga leta uporabljajo kot grenak tonik pri prebavnih težavah, pri krvnih boleznih, kot zdravilo za znižanje temperature in proti bolečinam, kot sta revma in migrena. Več.

Junij

Junija prvič nabiramo žajbelj. Pod tem imenom je znanih preko 700 tisoč rastlin. Tisti, ki ga uporabljamo v zdravilne namene se imenuje Salvia officinalis. Več.

Julij

Šentjanževka svoje ime nosi po Jezusovem učencu Janezu, ki goduje 24. junija. Ljudje so jo včasih nabirali prav na ta dan, ko so praznovali. Več.

Avgust

Avgusta se mnogo ljudi v Švici odpravi na dopust, v Roggwilu pa ta mesec predstavlja enega najbolj delavnih v celem letu. Nastopil je čas za spravilo ameriškega slamnika. Več.

September

September je čas za spravilo ameriškega slamnika. Pa veste od kod izvirajo naša prva semena te izjemno dragocene rastline? Več.

Oktober

Oktober je čas za spravilo divjega kostanja in vražjega kremplja. Tudi tega se lotevamo s polno vestjo in spoštovanjem do narave. Več.

November

Naši vrtovi v Roggwilu se sedaj umirjajo. Zaposleni, ki zanje skrbijo, so se preselili v zaprte prostore, kjer čistijo orodja, načrtujejo in se že pripravljajo na naslednjo sezono. Več.

December

Naša polja v Roggwilu so ta čas običajno prekrita s snegom. Zato izkoriščamo čudovito priložnost, da vas popeljemo na naša druga polja, ki so od tu oddaljena nekaj sto kilometrov. Več...


Preberite tudi:

Echinaforce® kapljice

Echinaforce kapljice so zdravilo rastlinskega izvora, namenjeno spodbujanju delovanja imunskega …
Več

Artroforce® tablete

Deluje protivnetno in protibolečinsko, blaži otekline ter izboljša presnovo, ki je pri …
Več

A. Vogel pomoč uporabnikom
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo med delavniki od 8. - 16. ure.
nasveti@farmedica.si

Prostasan® kapsule

Naravno zdravilo pri težavah s prostato.
Več

Salvisan® pršilo

Salvisan pršilo vsebuje ekstrakt sveže zeli in korenine škrlatne ehinaceje (Echinacea purpurea) …
Več

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Več stresa, več prehladov in gripe!

Z nastopom hladnih mesecev ne pritisne na nas le mraz, ampak pogosto tudi stres!

Kako pomaga ehinaceja?

Ali ste vedeli?

Najbolj občutljivi za okužbe z virusi prehlada in gripe so predšolski otroci, ti v povprečju zbolijo 6 do 10-krat na leto. Pomagamo jim lahko tako, da ob prvih znakih obolenja ukrepamo s skrbno izbranimi naravnimi pripravki.

Preberite, kako ...

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.