background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Sendvič z avokadom in sardinami

  • Čas:
  • Preprosto
  • 2 osebi
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 2 osebi

Obloženi kruhki so lahko tudi sinonim zdrave prehrane in izvrstnega okusa. Vse je odvisno od izbire živil in kombinacije, ki premami brbončice.

Sestavine

  • 4 rezine polnovrednega pirinega kruha
  • 4 žlice sirnega namaza
  • šopek svežega drobnjak ali čemaža
  • 2 žlici lanenega olja
  • ščepec kumine v prahu
  • zeliščna sol Herbamare
  • 1 konzerva sardin
  • 1 avokado
  • sok polovice limone ali limete
  • sveže mleti poper (mešanica črnega, rdečega in belega)

Sesekljamo drobnjak (oz. čemaž) in ga vmešamo v sirni namaz. Dodamo kumino, olje in sol po okusu.

Kruh opečemo v toasterju. Ko se rahlo ohladi, ga namažemo s pripravljenim namazom, nato obložimo z rezinami avokada, ki jih prelijemo z nekaj soka limone ter po vrhu položimo odcejene sardine.

Sendvič po želji obogatimo še z listi sveže solate ter rezino kumarice ali paradižnika.

Dober tek.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Ob težavah, kot so kašelj, nahod, sinuzitis in kihanje pogosto pomislimo na prehlad ali alergijo na cvetni prah. Vendar pa težave lahko povzročajo tudi spore gliv, ki so v našem okolju zelo pogoste.

Aspergiloza in značilna spomladanska obolenja

8 strategij za prehod iz zimske na spomladansko prehrano

Zima nam že počasi maha v slovo in tudi z naših krožnikov se poslavlja slabo prebavljiva in težka hrana. Zato moramo biti v tem obdobju še toliko pozornejši na izbor živil.

8 strategij

5 korakov do manj težav s senenim nahodom

V razcvetu pomladi so tudi simptomi senenega nahoda najbolj izraženi. Tako se mnogo ljudi, ki trpijo za alergijskim rinitisom, rado jezi nad naravo. Pa vendar je prav ta tista, ki zna najbolje pomagati, če le znamo prisluhniti njenim nasvetom …

5 korakov

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam