Avokado vsebuje obilo zdravih maščobnih kislin. Čeravno sodi med sadje, nima sadnega okusa, zato ga pogosteje uporabljamo kot zelenjavo. Sam po sebi marsikomu ne tekne, že z nekaj preprostimi dodatki pa iz njega lahko ustvarimo čudovite jedi. Ena takšnih v nadaljevanju.
Izberemo mehek avokado, nežne, svilnate strukture in svetle barve. Prerežemo ga čez polovico in mu odstranimo koščico. Pretlačimo ga z vilico in mu dodamo drobno sesekljana paradižnik in čebulo, stisnjen strok česna, sok limete, sveže mleti poper, čili, poljubno zelišče z vrta in zeliščno sol. Dobro premešamo.
Namaz odlično tekne na kruhu, s tortiljo, lahko pa ga postrežemo tudi na svežih rezinah bučk, kumar, z listom solate in podobno.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.
Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo.
Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.