background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Obloženi kruhki z mozarello in paradižniki

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Preprosto, hitro pripravljeno in nadvse slastno.

Sestavine

  • 12 podolgovatih kruhkov (uporabimo lahko kruhke, ki se naredijo iz testa za pico, žemlje, ki jih prerežemo na pol...)
  • 4 sveže paradižnike ali pelate
  • mozarello v kosu (250 g)
  • olivno olje
  • Herbamare Original
  • svežo baziliko

Kruhke ali žemlje vzdolžno prerežemo in jih zložimo na pladenj. Paradižnike operemo in jih narežemo na kolobarje. Mozarello narežemo na rezine. Natrgamo svežo baziliko in jo operemo. Na kruhke položimo rezine paradižnika, začinimo z zeliščno soljo Herbamare Original, pokapamo z nekaj kapljicami olivnega olja in na paradižnike položimo mozarello, ki jo okrasimo z baziliko.

Dober tek!

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam