Za otroško zabavo ali kar tako, za spremembo. Testo zamesimo s sokom rdeče pese, dodamo nekaj parmezana, vse ostalo je klasika! Dober tek.
Poleti si lahko omislimo sveže iztisnjen pesin sok. Priprava le tega seveda zahteva nekaj časa, pa tudi ustrezen sokovnik mora biti pri roki. Če tega ni, si delo lahko precej olajšamo in uporabimo kakovosten pesin sok, kot je denimo sok najvišje kakovosti Dr. Steinberger.
Iz sestavin zamesimo mehko testo in ga pustimo na toplem vzhajati. Ko podvoji volumen, na pomokani površini oblikujemo grisine, ki jih nato še na hitro povaljamo v Herbamare zeliščni soli. Naložimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko in pečemo približno deset minut pri 200 stopinjah Celzija.
Avtorica recepta: Olga Temonen (www.avogel.de)
08.05.2021
“Odlicna ideja in predvsem pa to, da je zdravo in seveda za prste obliznit!!!”
Lucijan Cetin
Odgovor A.Vogel: Hvala za vaše mnenje, naj vam tekne!
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.