Za otroško zabavo ali kar tako, za spremembo. Testo zamesimo s sokom rdeče pese, dodamo nekaj parmezana, vse ostalo je klasika! Dober tek.
Poleti si lahko omislimo sveže iztisnjen pesin sok. Priprava le tega seveda zahteva nekaj časa, pa tudi ustrezen sokovnik mora biti pri roki. Če tega ni, si delo lahko precej olajšamo in uporabimo kakovosten pesin sok, kot je denimo sok najvišje kakovosti Dr. Steinberger.
Iz sestavin zamesimo mehko testo in ga pustimo na toplem vzhajati. Ko podvoji volumen, na pomokani površini oblikujemo grisine, ki jih nato še na hitro povaljamo v Herbamare zeliščni soli. Naložimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko in pečemo približno deset minut pri 200 stopinjah Celzija.
Avtorica recepta: Olga Temonen (www.avogel.de)
08.05.2021
“Odlicna ideja in predvsem pa to, da je zdravo in seveda za prste obliznit!!!”
Lucijan Cetin
Odgovor A.Vogel: Hvala za vaše mnenje, naj vam tekne!
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.