Okusen namaz, ki poka od zdravja. Če fižol pravilno skuhamo in dobro začinimo, pa ni bojazni, da bi ob njem „pokali“ tudi mi.
Namočen fižol temeljito speremo in v sveži vodi skuhamo z lovorjevim listom. Ko je kuhan, dodamo s soljo strte suhe začimbe in pustimo pokrito deset minut. Fižol odcedimo in ohladimo.
Vmes na malo maščobe spečemo narezane rezine paprike. Ohladimo.
Sesekljamo česen in drobnjak.
Vse sestavine damo v eno posodo in pretlačimo s paličnim mešalnikom. Po potrebi dosolimo in popopramo.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.