background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Slastne marinade za poletni žar

  • Čas:
  • Preprosto
  • Prep: min
  • Preprosto

Preizkusite marinade, s katerimi bodo dobrote z žara še bolje teknile.

Sestavine

Marinadi za zelenjavo na žaru

  • hladno stiskano olivno olje
  • zeliščna sol Herbamare Spicy
  • sveže mleti črni poper
  • sladka paprika v prahu
  • rožmarin (svež ali suh)
  • timijan (svež ali suh)

Marinada za meso

  • 1 rdeč čili
  • 1 sesekljana šalotka
  • 1 stisnjen strok česna
  • 1 žlička nastrganega svežega ingverja
  • zeliščna sol Herbamare Original
  • sveže mleti črni poper
  • ½ žličke sojine omake
  • 1 žlica olivnega olja

Marinadi za zelenjavo na žaru  

1.

Rdeč poper stremo v terilniku in ga posujemo po izbrani zelenjavi. Pripravimo polivko iz limoninega soka, olja, Herbamare in popra in z njo prelijemo zelenjavo. Zelenjavo pokrijemo in jo mariniramo trideset minut.  
Marinada še posebej dobro tekne z koromačem, jajčevci in bučkami.

2.  

Iz sestavin po občutku pripravimo polivko, ki naj pred uporabo počiva nekaj ur. 

Marinada za meso 

Čili prerežemo po dolžini, odstranimo semena in drobno sesekljamo. V terilniku iz vseh sestavin pripravimo preliv.  
Z njim premažemo koščke izbranega mesa in ga na hladnem mariniramo vsaj eno uro.  

Nasvet: Zelenjavo, meso ali druga živila vedno mariniramo čim dlje časa, saj tako okrepimo okus hrane.  

Že poznate družino zeliščnih soli Herbamare? Preberite, v čem je njihova skrivnost.    

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.