Avokado vsebuje obilo zdravih maščobnih kislin. Čeravno sodi med sadje, nima sadnega okusa, zato ga pogosteje uporabljamo kot zelenjavo. Sam po sebi marsikomu ne tekne, že z nekaj preprostimi dodatki pa iz njega lahko ustvarimo čudovite jedi. Ena takšnih v nadaljevanju.
Avokado pretlačimo, prelijemo z limetinim sokom in dodamo jogurt, pretlačeno skuto, laneno olje in gorčico. Svež drobnjak drobno sesekljamo in dodamo k masi. Solimo po okusu.
Ponudimo s kruhom ali rezinami sveže, čvrste zelenjave (npr. narezano korenje, stebelna zelena, bučke …)
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.