Ste vedeli, da lahko odličen pesto pripravite iz različnih zelišč, ne le iz bazilike? Metin je prav posebej osvežujoč, saj nas prijetno ohladi od znotraj.
Semena pinjol na suho prepražimo, jih ohladimo in grobo zmeljemo.
Meto in peteršilj sesekljamo. V mešalni posodi ju prelijemo z oljem, dodamo še česen in sesekljamo.
Zeleni masi dodamo mleta semena in parmezan, pomešamo in zapremo v majhen kozarček.
Odlično tekne na popečenih zelenih bučkah, ki jih pripravimo na vroči žar ponvi.
Navdih za recept: revija Ökotest, julij 2018
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.