background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Metin pesto s peteršiljem

  • Čas:
  • Preprosto
  • Prep: min
  • Preprosto

Ste vedeli, da lahko odličen pesto pripravite iz različnih zelišč, ne le iz bazilike? Metin je prav posebej osvežujoč, saj nas prijetno ohladi od znotraj.

Sestavine

  • 15 g svežih metinih lističev
  • 15 g svežega peteršilja
  • 20 g parmezana
  • 70 g pinjol
  • 50 g olivnega olja
  • 2 stroka česna
  • pol žličke zeliščne soli

Semena pinjol na suho prepražimo, jih ohladimo in grobo zmeljemo.

Meto in peteršilj sesekljamo. V mešalni posodi ju prelijemo z oljem, dodamo še česen in sesekljamo.

Zeleni masi dodamo mleta semena in parmezan, pomešamo in zapremo v majhen kozarček.

Odlično tekne na popečenih zelenih bučkah, ki jih pripravimo na vroči žar ponvi.

Navdih za recept: revija Ökotest, julij 2018

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam