Ste vedeli, da lahko odličen pesto pripravite iz različnih zelišč, ne le iz bazilike? Metin je prav posebej osvežujoč, saj nas prijetno ohladi od znotraj.
Semena pinjol na suho prepražimo, jih ohladimo in grobo zmeljemo.
Meto in peteršilj sesekljamo. V mešalni posodi ju prelijemo z oljem, dodamo še česen in sesekljamo.
Zeleni masi dodamo mleta semena in parmezan, pomešamo in zapremo v majhen kozarček.
Odlično tekne na popečenih zelenih bučkah, ki jih pripravimo na vroči žar ponvi.
Navdih za recept: revija Ökotest, julij 2018
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.