Pogosto nam zmanjka idej za zdrave in malo drugačne prigrizke. Iz preprostih sestavin vsakega družinskega hladilnika pa lahko ustvarimo inovativen hlebček, ki je na voljo kot priloga ali glavna jed. Z malo domišljije lahko ustvarite prav unikaten okus.
Med čakanjem, da mleko zavre, v skledi dobro razžvrkljamo jajca, ki smo jim dodali sladkor in zeliščno sol (ter narezana zelišča). Mešanico vlijemo v mleko in na nizkem ognju neprestano mešamo.
Ko se vsebina jasno loči na bele kepe in zeleno tekočino, lonec odstavimo.
Pripravimo veliko skledo, nanjo postavimo veliko jušno cedilo ter čeznjo pogrnemo prtič. Vsebino vlijemo v prtič, tako da tekočina odteče, grudice pa ostanejo. Pričnemo jih vijati v culico, da nastane čvrst hlebček.
Pustimo, da se ohladi na sobni temperaturi. Nato lahko prtič odstranimo, hlebček jajčnega sira pa hranimo v hladilniku.
Rezine lahko mariniramo in opečemo kot prilogo. Svež se odlično poda v sendviče, dodamo le še list solate ter paradižnik. Narezanega na kocke lahko ponudimo tudi k narezku. Dober tek!
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Kronična vnetja so pogosto povezana z različnimi boleznimi, vključno z avtoimunskimi motnjami, srčno-žilnimi obolenji, diabetesom in rakom.
Sklepi se starajo hitreje, kot ostalo ogrodje telesa. Z nesmotrno rabo jih lahko tudi preuranjeno obrabimo in si tako omejimo gibanje.
Stres je postal neizogiben del sodobnega načina življenja in ga doživljamo skoraj vsi, ne glede na starost, poklic ali življenjske okoliščine
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.