Rastlinski napitki vse pogosteje nadomeščajo kravje mleko. Najdemo jih že v skoraj vsaki trgovini, povsem preprosto in hitro pa jih lahko pripravimo tudi sami.
Vse sestavine 20 sekund blendamo na srednji hitrosti. Precedimo skozi gazo in uporabimo kot običajno mleko. V hladilniku ga lahko hranimo približno tri dni. Pred uporabo dobro pretresemo.
Tako pripravljeno ovseno mleko je najbolje uporabljati hladno. Če ga segrejete, se bo zgostilo, kar vam morda ne bo všeč.
Vir: wearesovegan.com
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.