background

Oblivi in nalivi – kako preživeti navaden delavnik?

Kar na enkrat pa prevzame celo telo in z intenzivnostjo načne tudi duha. Ne glede na letni čas so oblivi kar se da neprijetna situacija, še posebej če vas doletijo na delovnem mestu.  Naj vas bodrimo z mislijo, da prav vse mine, tudi nadležni simptomi. Za nekaj časa pa se bo potrebno privaditi na skrajnosti in seveda preživeti vsakdan.

Prva pomoč

Prvi obliv je navadno blag, potem pa si naslednji valovi kar sledijo. Težko je napovedati, kdaj in kako nas bo valovanje doseglo, zato je najbolje, da razburkanost telesa že preventivno umirimo. Posledice oblivov brez težav saniramo. A želje vsake dame so, da se jih znebi ali vsaj ublaži. Uporabite rastlinsko zdravilo Menoforce. Izvleček ekološko pridelanega žajblja v obliki tablet uživate po 1-krat na dan, do prvih učinkov vztrajajte vsaj 6 tednov. Menoforce učinkuje pri vročinskih navalih ter potenju, ki se lahko pojavlja čez dan ali ponoči.

Oblačila

V času oblivov občutimo tudi vročico. Neskladno z okolico bodo za vas bolj primerna zračna, tanka in lahkotna oblačila. Izbirajte materiale, ki dobro odvajajo vodo in se hitro sušijo. Navadno so to mešanice naravnih in sintetičnih vlaken, ki so v prednosti tudi pri športnih oblačilih. Tkanine, ki so ohlapne, ustvarjajo hlad na koži. Hkrati se boste v udobnih oblačilih počutili tudi bolj sproščeno. Nova navada pa naj bo, da imate nekaj kosov za preoblačenje vedno pri roki. Mokra oblačila je potrebo kar se da hitro oprati, saj se v nasprotnem primeru v tkanini zadržujejo bakterije. Dolgoročno v oblačilih ustvarjajo tudi neprijeten vonj, ki ga ne prežene še tako učinkovit mehčalec za perilo. Pri pranju oblačil uporabljajte tudi alkoholni kis – za mehko perilo, sodo bikarbono – za nevtraliziranje vonjav ter nekaj kapljic eteričnega olja Po-Ho – za svežino.

Toaletna torbica

Oblivi pri menopavzi so le oblika izdatnega potenja. Ker jih ni moč preprečiti, je prav, da blažimo posledice. Najbolj nadležna so mokra oblačila in neprijeten vonj, ki spremlja razkrajanje potu. Kožo najprej osušimo. Najbolje, da si v predal pisalne mize in v torbico namestite tanko bombažno ruto ali prtič. Popivnajte pot, kasneje ruto lahko tudi omočite in se osvežite. Preden se preoblečete v suha oblačila, uporabite še deodorant – v stiku ali pršilu. Ker ga boste nanašali večkrat na dan, preverite, da je iz kakovostnih in naravnih sestavin. V nasprotnem primeru lahko kožo draži in povzroči neprijetne reakcije. Kožo lahko osvežite tudi z otroškim pudrom. Poda se le pod svetlejša oblačila, saj ga na temnejših izdajo madeži. Na koži ustvarja svilnat občutek, pomirja, odišavi ter tudi vpije prve potne kaplje. V toaletni torbici bodo dobrodošli tudi vlažilni robčki in negovalni losjon.

Rešilni požirek vode

Kar sedem desetin našega telesa predstavlja voda. Že manjši primanjkljaj vpliva na številne funkcije. Izdatno potenje zahteva tudi izdatno hidracijo, saj mora telo ustvariti ravnovesje. Vedno imejte pri sebi bidon, kozarec vode ter tekočino uživajte po požirkih. Z uživanjem vode se tudi hladimo in umirimo. Primanjkljaj vode vpliva tudi na utrujenost.

Podpora

Ker je vsakršen obliv zelo intenziven proces za telo, le težko ostane povsem neopazen. Svojim bližnjim pa tudi prijateljicam v delovnem okolju razložite situacijo ter poskrbite za podporo. Potrebovali boste tudi krajše odmore za osvežitev. Brez skrbi, vse mine, tudi valovi v menopavzi.

Lucija Šušteršič

Menoforce® tablete

menoforce

Naravno obvladovanje težav v menopavzi
Več

Po-Ho olje

Eterična olja so postala zelo priljubljena in se uporabljajo na različne načine. Ključna lastnost …
Več

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Ste se kdaj vprašali, zakaj ene ženske v obdobju pred, med in po menopavzi skorajda nimajo težav, druge pa zaradi njih zelo trpijo, posebej poleti? Odgovor najdemo, če na težavo pogledamo celostno.

Ko se notranji vročini pridruži še zunanja

Poskrbimo za svoje noge še pred poletjem

Poleti noge trpijo predvsem zaradi šibkosti in preobremenjenosti venskih žil. Toda ni treba, da je tako.

Ukrepi, ki vam bodo pomagali!

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam