background

Nega kože v zreli dobi

Česar ne želite zaužiti, ne dajajte na kožo, ne glede na obljube. Tudi pojem naravno se v kozmetiki pogosto zlorablja. Le certificirana organska kozmetika kožo hrani z naravnimi, blagodejnimi olji in kakovostnimi rastlinskimi izvlečki. Te boste zaman iskali v konvencionalni kozmetiki, čeprav se morda bohotijo na embalaži. Poglejte, na katerem mestu so navedeni med sestavinami. Bolj kot gremo proti koncu, manjši delež te snovi je v izdelku.

Naravna ali konvencionalna kozmetika?

Še bolj so problematični določeni dodatki, na račun katerih naj bi posamezen izdelek imel močnejši učinek. A kar se običajno zgodi, je le to, da nas tovrstna kozmetika na nek način »mumificira«, saj deluje le na površini. To se najbolje pokaže, ko kreme nekaj dni zapored ne uporabljamo. Šele takrat vidimo, kako smo v resnici od nje postali skorajda odvisni. Več o tem si lahko preberete v članku Ali je konvencionalna kozmetika močnejša od naravne? 

Dnevna doza kozmetike

Poglejte svojo kozmetično polico in ne prezrite kotička na kopalni kadi. Zagotovo se kaj skriva tudi v torbici. Če bi prešteli, koliko kozmetičnih sredstev uporabljate vsakodnevno, bi bili zelo presenečeni. Zato res ni vseeno, s čim vaša koža prihaja v stik. Si predstavljate ves kemični koktajl, če vse to združimo? Dandanes na tržišču obstajajo dobre alternative in zelo kakovostni pripravki za nego kože, ki posebej v zrelejši dobi in med menopavzo potrebuje še toliko več nege. V resnici ne potrebujete veliko različnih kremic, če znate dobro izbrati, bo morda dovolj že ena.

Kreme iz sveta Alfreda Vogla

Bioforce krema: velja za najbolj znano in priznano med vsemi Voglovimi kremami. Neguje in izdatno vlaži suho in razpokano kožo.

Arnika krema: kožo regenerira, jo neguje in pomirja. Primerna je za vso družino. Uporabljamo jo le na nepoškodovanih predelih kože.

Echinacea krema: pomaga ohranjati zdravje kože. Neguje zlasti pordelo, razdraženo kožo, ob tem pa se hitro vpije in kože ne masti. Uporabljamo jo lahko kot dnevno ali nočno kremo.

Gabezova krema: je pravi balzam po fizični aktivnosti, saj blagodejno vpliva na sklepe. Kože ne masti in se hitro vpije vanjo. Uporabljamo jo lahko tudi za nego obraza in rok.

Besedilo: Sabina Topolovec

Menoforce® tablete

menoforce

Naravno obvladovanje težav v menopavzi
Več

Bioforce krema

Bioforce krema oz. »krema iz sedmih zelišč« je najbolj znana in priznana krema Alfreda Vogla. …
Več

Echinacea krema

A. Vogel Echinacea krema vsebuje izvleček svežega biološko pridelanega ameriškega slamnika in divje …
Več

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Ste se kdaj vprašali, zakaj ene ženske v obdobju pred, med in po menopavzi skorajda nimajo težav, druge pa zaradi njih zelo trpijo, posebej poleti? Odgovor najdemo, če na težavo pogledamo celostno.

Ko se notranji vročini pridruži še zunanja

Poskrbimo za svoje noge še pred poletjem

Poleti noge trpijo predvsem zaradi šibkosti in preobremenjenosti venskih žil. Toda ni treba, da je tako.

Ukrepi, ki vam bodo pomagali!

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam