background

Kako pomladiti utrujeno kožo?

1. Zavrzite staro kozmetiko

Preglejte svojo kozmetično poličko in iz nje umaknite vse izdelke s pretečenim rokom. Tudi živil ne uživamo dva meseca zatem, ko jim poteče rok. Koža v veliki meri poje, kar dajemo nanjo, seveda pa ta hrana ne ostaja zgolj na nivoju kože, temveč prodira v krvni obtok. Prav iz tega razloga je zelo pomembno, kakšno kozmetiko izbiramo. Zgolj napis naravno žal ne zadostuje. Poiščite organsko certificirano kozmetiko, pa naj gre za negovalni ali dekorativni segment.

2. Kako čisti so čopiči in blazinice?

Pripomočke za nanašanje pudrov, senčil in drugih dekorativnih ličil je priporočljivo temeljito očistiti vsaj enkrat tedensko, saj se na njih nabira umazanija, ki je gotovo ne želite nanašati na kožo. Za to potrebujete le toplo vodo in nekaj mila. Temeljito jih osušite in že jih lahko ponovno uporabljate. Enako pomembno je tudi to, da si pred spanjem obraz temeljito očistite. Ne hodite spat z ličili!

3. Moč lepotnega spanca

Spanec je eden ključnih elementov za zdravje celega človeka, kar pa se odraža tudi na koži. Med spanjem se telo čisti, tvori se kolagen, krepijo se imunski, prebavni, živčni sistem. Ob tem je seveda pomembno, da se držimo nekega ustaljenega ritma, da torej spimo ob enakem času, pri čemer velja slediti modrostim naših babic – vsaka ura pred polnočjo šteje dvojno. V posteljo se je prav tako dobro odpraviti v čim bolj sproščenem stanju, saj bo le tako spanec trden in regenerativen. Dobro,sproščujoče čtivo, topla kopel, nežne vaje, skodelica toplega napitka … je le nekaj preverjenih načinov, kako do nežnega in učinkovitega uspavanja.

4. Živahen krvni obtok

Ko smo telesno dejavni, s tem poživimo krvni obtok, kar je opazno tudi na lepšem tenu. Gibanje pa ob tem pozitivno deluje tudi na razpoloženje, spanec in imunski sistem – kar zopet povratno vpliva na lepoto kože. Seveda bodite aktivni toliko, kot je primerno vaši trenutni kondiciji, predvsem pa izberite vadbo, ki vam bo v veselje. Zmerna – a redna – aktivnost, šteje veliko več kot redki ekstremni podvigi.

5. Pijte veliko vode

Vsaka telesna celica, vključno s tistimi na koži, potrebuje veliko vode. Če ne pijemo dovolj, imamo manj energije, težje pomnimo, pa še koža izgubi svoj sijaj. Ob pomanjkanju vode koža izgublja elastičnost in je bolj dovzetna za tvorbo drobnih gubic. Opazite lahko tudi, da je predel okoli oči bolj otekel. Težite k temu, da vsak dan spijete dva litra vode, poleti in ko ste telesno bolj aktivni, tudi več. Na vadbo vzemite stekleničko vode, ki jo lahko obogatite z bazičnim napitkom Balance. Tako boste telesu nemudoma povrnili tudi dragocene izgubljene elektrolite.

6. Hladna prha

Ta del marsikomu ne ustreza, pa vendar je za kožo izjemno koristen. Ob koncu prhanja si privoščite pol minute bolj hladne vode, za začetek bo v redu že mlačna, da se privadite. Kako blagodejno hladna voda deluje na kožo, lahko preverite z vatko, ki jo zmočite s hladno vodo in jo za nekaj časa položite na oči. Morebitna oteklost in zabuhlost bo hitro odpravljena. Enak učinek lahko poleti dosežemo, če na oči položimo rezino sveže kumare.

7. Uporabljajte kakovostne izdelke za vlaženje kože

Kot že omenjeno zgoraj, osnovno vodilo naj bo, da je kozmetika brez spornih dodatkov. Uporabite organsko certificirane izdelke in dajte prednost tistim, ki vsebujejo čim več bogastva svežih, ekološko pridelanih rastlin. Takšna je denimo krema A.Vogel Bioforce, ki je posebej priporočljiva za nego suhe in razpokane kože.

8. Dotik

Čim večkrat si privoščite masažo obraza. Marsikatere tehnike se lahko naučite že sami. Že tapkanje po obrazu med nanosom kreme je zelo blagodejno. Masaža sprošča obraz, poveča pretok in tako pripomore k temu, da se lažje in hitreje znebimo nečistoč na obrazu.

9. Jejte živo hrano

Da bi koža zažarela v svojem sijaju, potrebuje kakovostno gorivo. Večino tega ji zagotovimo, če uživamo polnovredno, svežo, sonaravno pridelano in čim manj predelano hrano. Veliko svežega sadja in zelenjave ter zdrave in nepredelane maščobe koži podarjajo in vračajo izgubljeni sijaj.

10. Kako se počutite?

Koža ne laže. Čeravno uživate najbolj zdravo hrano, ste telesno aktivni in veliko pijete, boste težko zažareli, če vas najedajo skrbi, žalost, jeza in druga negativna čustva. To točko bi v resnici morali postaviti na prvo mesto. Dobra novica je, da negativna čustva odplavljamo z upoštevanjem večine naštetih ukrepov. Hrana, pridelana, pripravljena in zaužita z ljubeznijo v telo vnaša veliko čiste, lepe energije, ki uspešneje pometa z negativnimi občutji. Kakovosten spanec, gibanje, pitje dovolj čiste vode, dotik, prha in mnogo drugega zmore enako.

Karkoli počnete, počnite to z ljubečimi mislimi do sebe. Vsi smo lepi, ko uspemo uzreti svojo notranjo lepoto. Šele tedaj lahko ta zažari tudi na zunaj.

Besedilo: Sabina Topolovec

Menoforce® tablete

menoforce

Naravno obvladovanje težav v menopavzi
Več

Bioforce krema

Bioforce krema oz. »krema iz sedmih zelišč« je najbolj znana in priznana krema Alfreda Vogla. …
Več

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Ste se kdaj vprašali, zakaj ene ženske v obdobju pred, med in po menopavzi skorajda nimajo težav, druge pa zaradi njih zelo trpijo, posebej poleti? Odgovor najdemo, če na težavo pogledamo celostno.

Ko se notranji vročini pridruži še zunanja

Poskrbimo za svoje noge še pred poletjem

Poleti noge trpijo predvsem zaradi šibkosti in preobremenjenosti venskih žil. Toda ni treba, da je tako.

Ukrepi, ki vam bodo pomagali!

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam