background

Povečana prostata in pekoče uriniranje

ProstataBeseda prostata je pri moških tabu tema. Nenavadno, če vemo, da ravno prostata povzroča težave že pri vsakem drugem moškem po 50. letu. Prostata kljub temu ostaja sveta beseda, zakoreninjena globoko v notranjosti modernega moškega, ki ga še vedno bremeni starodavno prepričanje, da pravi moški ne občuti bolečine. Poleg tega se prostata pogosto povezuje z libidom in kje je že pravi moški, če mu slednjega primanjkuje?

Pekoče uriniranje in drugi simptomi

Pekoče uriniranjePekoče uriniranje je eden prvih pokazateljev, da prostata moškim pričenja kazati zobe. A moški jih kljub temu radi stisnejo in ne storijo ničesar. Zdravnika tako obišče komaj tretjina moških, ki jih muči povečana prostata, kljub temu, da pekoče uriniranje spremljajo tudi drugi simptomi, povezani z mokrenjem. Vas pogosto tišči na vodo, je vaš spanec večkrat na noč prekinjen iz istega razloga, ali za uriniranje porabite precej več časa, kot običajno, imate občutek nepopolnega izpraznjenja mehurja, vas boli in peče?

Zdravila za prostato pomagajo!

Ko prostata pričenja nagajati in se pojavijo pekoče uriniranje in drugi zgoraj omenjeni simptomi, je brez oklevanja potrebno stopiti do zdravnika. Kljub temu, da povečana prostata v večini primerov ni življenjsko ogrožajoča bolezen, simptomi brez zdravljenja prerastejo v hujše oblike, ki še kako vplivajo na kakovost življenja. Če vas muči pekoče uriniranje, ki ga lahko povzroča ravno povečana prostata, stopite do zdravnika, ki bo hitro postavil pravilno diagnozo in izključil morebitno tveganje rakavega obolenja. Prav tako vam bo predpisal za vas primerna zdravila za prostato in ob rednem jemanju pekoče uriniranje in drugi simptomi počasi izzvenijo. Zdravila za prostato niso nujno sinteznega izvora, čeprav so bila ta pri nas še nedolgo nazaj zaradi pomanjkanja uradno registriranih naravnih zdravil res edina možnost zdravljenja. Danes so na voljo tudi naravna in registrirana zdravila za prostato, ki so pri mnogih dobro sprejeta zaradi učinkovitosti in prijaznosti do organizma. Med slednje sodi Prostasan, zdravilo za prostato rastlinskega izvora, ki se uporablja za lajšanje neprijetnih simptomov benigno (nenevarno) povečane prostate. Težave z uriniranjem zaradi težav s prostato se pri rednem jemanju Prostasana po 4-8 tednih umirijo, prostata povzroča zaznavno manj težav. Za trajnejše učinke je primerna dolgoročna, vzdrževalna terapija, kjer zadošča običajni odmerek ene kapsule zdravila na dan.  Prostasan je organizmu prijazno zdravilo, saj v dolgoletni uporabi in številnih kliničnih študijah ni bilo opaziti stranskih učinkov, ki jih lahko povzročajo terapije s kemično-sinteznimi zdravili. Med najbolj znane stranke učinke sinteznih pripravkov sodijo zmanjšanje količine semenske tekočine, upad spolne sle, motnje erekcije in rast moških prs (t.i. ginekomastija). Te težave v resnici niso pogoste, so pa za uporabnike lahko moteče. Zdravila za prostato na rastlinski osnovi, kakršno je že omenjeno zdravilo Prostasan, takšnih zapletov po do sedaj znanih podatkih ne povzročajo niti ob daljšem neprekinjenem jemanju zdravila. Zaradi tega so zdravila za prostato, ki vsebujejo izvleček palmeta oz. žagastolistne ali pritlikave palme, ki se nahaja v zdravilu Prostasan, povsod po svetu tako med zdravniki kot med pacienti  dobro sprejeta in pogosto uporabljena pri zdravljenju simptomov, ki jih povzroča benigno povečana prostata.

Pekoče uriniranje in druge simptome lahko odpravite!

Prostata zdravila

Ko se pričnejo težave s prostato in uriniranjem, lahko pričnete z jemanjem Prostasana, registriranega zdravila za prostato, ki ga lahko brez recepta kupite v vsaki lekarni. Ob tem ne odlašajte in čim prej obiščite zdravnika.  Kot pri vseh težavah se tudi odpravljanja teh lotite celostno. Pazite pri prehrani, omejite vnos alkohola in kave, spijte dovolj tekočine, poskrbite za zdravo vsakodnevno gibanje. Hvaležna ne bo le vaša prostata, temveč vse telo.

Besedilo: Sabina Topolovec

PSA
Vse o prostati