Namesto dragih (in sploh ne nujno zdravih) žitnih ploščic iz trgovine si te lahko povsem preprosto ustvarite sami. Uporabite zdrave sestavine in poskrbite za obilje mineralov in beljakovin, ki jih bodo posebej vesele utrujene mišice po dobri vadbi.
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija.
Pekač obložimo s peki papirjem.
V lešnikov namaz dodamo začimbe, nato tega dobro razmešamo v razžvrkljani mešanici mleka, jajca in pretlačene banane. Tekočo zmes postopoma dodajamo ostalim suhim sestavinam.
Testo nanesemo na manjši pekač, obložen s papirjem za peko in ga pečemo približno 10 do 15 minut. Razrežemo na 4 ploščice in uživamo v zdravem okusu.
www.avogel.ca
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.