background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Žitne ploščice z banano in čokolado

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 ploščice
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 ploščice

Namesto dragih (in sploh ne nujno zdravih) žitnih ploščic iz trgovine si te lahko povsem preprosto ustvarite sami. Uporabite zdrave sestavine in poskrbite za obilje mineralov in beljakovin, ki jih bodo posebej vesele utrujene mišice po dobri vadbi.

Sestavine

  • 1/2 zrele banane
  • 2 žlici kakovostnega čokoladnega namaza (npr. domač lešnikov namaz s kakavom)
  • ščepec muškatnega oreščka
  • 1/4 žličke mlete čiste vanilije
  • 1/4 skodelice mandljevega ali navadnega kravjega mleka
  • 1 jajce
  • 1/4 skodelice napihnjenega riža
  • 1 skodelica ovsenih kosmičev
  • 2 žlici chia semen
  • 1/4 skodelice rozin
  • 1 žlička vinskega kamna (nadomestek za pecilni prašek)

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija.
Pekač obložimo s peki papirjem.

V lešnikov namaz dodamo začimbe, nato tega dobro razmešamo v razžvrkljani mešanici mleka, jajca in pretlačene banane. Tekočo zmes postopoma dodajamo ostalim suhim sestavinam.

Testo nanesemo na manjši pekač, obložen s papirjem za peko in ga pečemo približno 10 do 15 minut. Razrežemo na 4 ploščice in uživamo v zdravem okusu.

www.avogel.ca

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam