background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Orehove ploščice

  • Priprava:
    Čas:
  • Preprosto
  • Za 8-10 ploščic
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 8-10 ploščic

Za popolno razvajanje, najbolje v dvoje. Čudovita harmonija orehov, kakava in žitne kave v spremstvu začimb, ki olajšavo prebavo in jih naredijo še bolj slastne.

Sestavine

  • 1 skodelica orehov
  • 1 skodelico grobo sesekljanih datljev
  • 2 žlici 100% kakava
  • 1 žlico žitne kave Bambu
  • 2 žlici tahinija (sezamova pasta)
  • 2 žlici semen chia
  • 1 žličko cimeta v prahu
  • pol žličke galganta v prahu (poljubno)
  • pol žličke burbonske vanilije
  • ¼ žličke sveže mletega muškatnega oreščka
  • kokos ali suhe vrtnice za posip

Orehe 10 minut segrevamo v pečici, segreti na 70 stopinj Celzija, da okrepimo njihovo prijetno aromo. Datlje po potrebi namočimo, da se zmehčajo (če uporabimo mehke, to ni potrebno). Vse sestavine damo v mešalno posodo blenderja in zmešamo do želene strukture. Maso nato poravnano na pekeč, ki ga obložimo s papirjem za peko in pusujemo s kokosom ali cvetovi vrtnice. Pustimo v hladilniku, da se strdi in zgosti, nato narežemo na ploščice poljubne velikosti.

Dober tek.

Navdih za recept: www.avogel.co.uk

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam