Za popolno razvajanje, najbolje v dvoje. Čudovita harmonija orehov, kakava in žitne kave v spremstvu začimb, ki olajšavo prebavo in jih naredijo še bolj slastne.
Orehe 10 minut segrevamo v pečici, segreti na 70 stopinj Celzija, da okrepimo njihovo prijetno aromo. Datlje po potrebi namočimo, da se zmehčajo (če uporabimo mehke, to ni potrebno). Vse sestavine damo v mešalno posodo blenderja in zmešamo do želene strukture. Maso nato poravnano na pekeč, ki ga obložimo s papirjem za peko in pusujemo s kokosom ali cvetovi vrtnice. Pustimo v hladilniku, da se strdi in zgosti, nato narežemo na ploščice poljubne velikosti.
Dober tek.
Navdih za recept: www.avogel.co.uk
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.