Za popolno razvajanje, najbolje v dvoje. Čudovita harmonija orehov, kakava in žitne kave v spremstvu začimb, ki olajšavo prebavo in jih naredijo še bolj slastne.
Orehe 10 minut segrevamo v pečici, segreti na 70 stopinj Celzija, da okrepimo njihovo prijetno aromo. Datlje po potrebi namočimo, da se zmehčajo (če uporabimo mehke, to ni potrebno). Vse sestavine damo v mešalno posodo blenderja in zmešamo do želene strukture. Maso nato poravnano na pekeč, ki ga obložimo s papirjem za peko in pusujemo s kokosom ali cvetovi vrtnice. Pustimo v hladilniku, da se strdi in zgosti, nato narežemo na ploščice poljubne velikosti.
Dober tek.
Navdih za recept: www.avogel.co.uk
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.