Žitne ploščice niso namenjene le športnikom, temveč lahko v njih uživamo prav vsi. Že v sami pripravi, ki je nadvse preprosta. Rezultat je zdrav, hranljiv in polnovreden prigrizek.
Suho sadje namakamo nekaj ur v vodi, nato ga odcedimo in zmeljemo. Vodo od namakanja prihranimo. Na maščobi na kratko popražimo ovsene kosmiče in sezam. Dodamo tekoče sladilo in zmleto suho sadje in dobro premešamo. Po potrebi prilijemo malo vode od namakanja. Zmes mora biti zelo gosta, vendar še mazava.
Velik pekač prekrijemo s papirjem za peko in po njem enakomerno namažemo zmes (debelina približno 5 mm). Pečemo v pečici, ogreti na 160 stopinj Celzija, 30-45 minut. Nekoliko ohlajeno z ostrim nožem narežemo na ploščice.
Prirejeno po knjigi Božanske sladice
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.