Žitne ploščice niso namenjene le športnikom, temveč lahko v njih uživamo prav vsi. Že v sami pripravi, ki je nadvse preprosta. Rezultat je zdrav, hranljiv in polnovreden prigrizek.
Suho sadje namakamo nekaj ur v vodi, nato ga odcedimo in zmeljemo. Vodo od namakanja prihranimo. Na maščobi na kratko popražimo ovsene kosmiče in sezam. Dodamo tekoče sladilo in zmleto suho sadje in dobro premešamo. Po potrebi prilijemo malo vode od namakanja. Zmes mora biti zelo gosta, vendar še mazava.
Velik pekač prekrijemo s papirjem za peko in po njem enakomerno namažemo zmes (debelina približno 5 mm). Pečemo v pečici, ogreti na 160 stopinj Celzija, 30-45 minut. Nekoliko ohlajeno z ostrim nožem narežemo na ploščice.
Prirejeno po knjigi Božanske sladice
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Kronična vnetja so pogosto povezana z različnimi boleznimi, vključno z avtoimunskimi motnjami, srčno-žilnimi obolenji, diabetesom in rakom.
Sklepi se starajo hitreje, kot ostalo ogrodje telesa. Z nesmotrno rabo jih lahko tudi preuranjeno obrabimo in si tako omejimo gibanje.
Stres je postal neizogiben del sodobnega načina življenja in ga doživljamo skoraj vsi, ne glede na starost, poklic ali življenjske okoliščine
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.