Žitne ploščice niso namenjene le športnikom, temveč lahko v njih uživamo prav vsi. Že v sami pripravi, ki je nadvse preprosta. Rezultat je zdrav, hranljiv in polnovreden prigrizek.
Suho sadje namakamo nekaj ur v vodi, nato ga odcedimo in zmeljemo. Vodo od namakanja prihranimo. Na maščobi na kratko popražimo ovsene kosmiče in sezam. Dodamo tekoče sladilo in zmleto suho sadje in dobro premešamo. Po potrebi prilijemo malo vode od namakanja. Zmes mora biti zelo gosta, vendar še mazava.
Velik pekač prekrijemo s papirjem za peko in po njem enakomerno namažemo zmes (debelina približno 5 mm). Pečemo v pečici, ogreti na 160 stopinj Celzija, 30-45 minut. Nekoliko ohlajeno z ostrim nožem narežemo na ploščice.
Prirejeno po knjigi Božanske sladice
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Da lahko z izboljšanjem dolžine in kakovosti spanja vplivamo na preprečevanje vnetnih obolenj dihal? Poglejmo, zakaj je spanje tako pomembno.
Več kot 200 različnih virusov prehlada in peščica bolj ali manj nevarnih virusov gripe nam vsako zimo grozi z vnetjem dihal. Si znate pomagati?
Se tudi vi kdaj znajdete v položaju, ko vam pade imunski sistem in se vas že lotevata mrazenje in kihanje, vi pa ste pred pomembnim, neodložljivim sestankom?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.