Naslednji recept lahko gotovo ovrže mit, da vse, kar je dobro, tudi redi. Poskusite slasten lešnikovo-čokoladen namaz, ki resnično v obilju vsebuje tako lešnike, kot tudi kakav. Brez sledu slabih maščob in sladkorjev
Vam nagajajo kilogrami, sladkemu pa se vseeno težko odpoveste? Naslednji recept lahko gotovo ovrže mit, da vse, kar je dobro, tudi redi. Poskusite slasten lešnikovo-čokoladen namaz, ki resnično v obilju vsebuje tako lešnike, kot tudi kakav. Brez sledu slabih maščob in sladkorjev!
Najbolj slasten namaz ustvarite, če imate močan kuhinjski mešalnik, ki iz mletih lešnikov ustvari pasto. Če ga boste pripravili z običajnim paličnim mešalnikom, boste dobili nekoliko bolj grobo strukturo, a okus vas bo kljub temu zapeljal.
Osnoven okus lahko vsakič spremenite z dodanimi začimbami po okusu. Lešnikom in kakavu se priležejo tudi: cimet, ingver, kardamom, janež, pomarančna lupinica, piment, klinčki, muškatni orešček. Če poznate moč posameznih začimb, veste, da z njimi namaz postane skorajda – zdravilen.
Dober tek!
(prirejeno po receptu iz knjige Ute-Marion Wilkesmann: Immer öfter vegetarisch)
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.