Naslednji recept lahko gotovo ovrže mit, da vse, kar je dobro, tudi redi. Poskusite slasten lešnikovo-čokoladen namaz, ki resnično v obilju vsebuje tako lešnike, kot tudi kakav. Brez sledu slabih maščob in sladkorjev
Vam nagajajo kilogrami, sladkemu pa se vseeno težko odpoveste? Naslednji recept lahko gotovo ovrže mit, da vse, kar je dobro, tudi redi. Poskusite slasten lešnikovo-čokoladen namaz, ki resnično v obilju vsebuje tako lešnike, kot tudi kakav. Brez sledu slabih maščob in sladkorjev!
Najbolj slasten namaz ustvarite, če imate močan kuhinjski mešalnik, ki iz mletih lešnikov ustvari pasto. Če ga boste pripravili z običajnim paličnim mešalnikom, boste dobili nekoliko bolj grobo strukturo, a okus vas bo kljub temu zapeljal.
Osnoven okus lahko vsakič spremenite z dodanimi začimbami po okusu. Lešnikom in kakavu se priležejo tudi: cimet, ingver, kardamom, janež, pomarančna lupinica, piment, klinčki, muškatni orešček. Če poznate moč posameznih začimb, veste, da z njimi namaz postane skorajda – zdravilen.
Dober tek!
(prirejeno po receptu iz knjige Ute-Marion Wilkesmann: Immer öfter vegetarisch)
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Nepremišljena uporaba (tudi pri virusnih obolenjih) antibiotikov je skozi leta vodila v odpornost bakterij. Pri virusnih okužbah namreč antibiotiki nimajo moči, medtem ko imajo učinkovine iz ameriškega slamnika protivirusno in protivnetno delovanje.
Čeprav je vnetje ušes zelo neprijetno, antibiotiki niso vselej zares potrebni oziroma koristni.
Doma zdrav, v vrtcu ali šoli pa nenehno bolan?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.