Naslednji recept lahko gotovo ovrže mit, da vse, kar je dobro, tudi redi. Poskusite slasten lešnikovo-čokoladen namaz, ki resnično v obilju vsebuje tako lešnike, kot tudi kakav. Brez sledu slabih maščob in sladkorjev
Vam nagajajo kilogrami, sladkemu pa se vseeno težko odpoveste? Naslednji recept lahko gotovo ovrže mit, da vse, kar je dobro, tudi redi. Poskusite slasten lešnikovo-čokoladen namaz, ki resnično v obilju vsebuje tako lešnike, kot tudi kakav. Brez sledu slabih maščob in sladkorjev!
Najbolj slasten namaz ustvarite, če imate močan kuhinjski mešalnik, ki iz mletih lešnikov ustvari pasto. Če ga boste pripravili z običajnim paličnim mešalnikom, boste dobili nekoliko bolj grobo strukturo, a okus vas bo kljub temu zapeljal.
Osnoven okus lahko vsakič spremenite z dodanimi začimbami po okusu. Lešnikom in kakavu se priležejo tudi: cimet, ingver, kardamom, janež, pomarančna lupinica, piment, klinčki, muškatni orešček. Če poznate moč posameznih začimb, veste, da z njimi namaz postane skorajda – zdravilen.
Dober tek!
(prirejeno po receptu iz knjige Ute-Marion Wilkesmann: Immer öfter vegetarisch)
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.