Naslednji recept lahko gotovo ovrže mit, da vse, kar je dobro, tudi redi. Poskusite slasten lešnikovo-čokoladen namaz, ki resnično v obilju vsebuje tako lešnike, kot tudi kakav. Brez sledu slabih maščob in sladkorjev
Vam nagajajo kilogrami, sladkemu pa se vseeno težko odpoveste? Naslednji recept lahko gotovo ovrže mit, da vse, kar je dobro, tudi redi. Poskusite slasten lešnikovo-čokoladen namaz, ki resnično v obilju vsebuje tako lešnike, kot tudi kakav. Brez sledu slabih maščob in sladkorjev!
Najbolj slasten namaz ustvarite, če imate močan kuhinjski mešalnik, ki iz mletih lešnikov ustvari pasto. Če ga boste pripravili z običajnim paličnim mešalnikom, boste dobili nekoliko bolj grobo strukturo, a okus vas bo kljub temu zapeljal.
Osnoven okus lahko vsakič spremenite z dodanimi začimbami po okusu. Lešnikom in kakavu se priležejo tudi: cimet, ingver, kardamom, janež, pomarančna lupinica, piment, klinčki, muškatni orešček. Če poznate moč posameznih začimb, veste, da z njimi namaz postane skorajda – zdravilen.
Dober tek!
(prirejeno po receptu iz knjige Ute-Marion Wilkesmann: Immer öfter vegetarisch)
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Za revmatoidnim artritisom kar 3-krat pogosteje zbolevajo ženske, a se bolezen pri njih odkrije pozneje. Zakaj je temu tako in kako s farmakološkimi pristopi lajšamo bolečino, ki je posledica vnetja.
Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.
Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.