background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Zelje iz pečice

  • Čas:
  • Preprosto
  • 1 oseba
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 1 oseba

Zeljna jed nekoliko drugače. V spremstvu krompirja pa jed »iz enega lonca«!

Sestavine

  • 1 manjša glava zelja
  • 5 žlic olivnega olja
  • 3 žlice sojine omake
  • 1 žlica javorovega sirupa
  • 2 stroka česna
  • zeliščna sol Herbamare po okusu 
  • 1/2 žličke strtih semen kumine
  • 1/2 žličke dimljene paprike v prahu
  • sončnična semena

Zelje očistimo in ga narežemo na približno 1 cm debele rezine (notranji stržen odstranimo).  Naložimo na pekač.
Iz ostalih sestavin pripravimo preliv in ga s čopičem nanesemo po obeh straneh zelja. Po vrhnji strani posujemo nekaj sončničnih semen.

Na isti pekač lahko dodamo tudi krompir ali drugo zelenjavo.

Pečemo pri 200 stopinjah Celzija približno 30 minut.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.

Za vsako bolezen rožca raste

Arnika - dragocenost, ki vse bolj izginja

Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.

S spoštovanjem do te svete rastline

Vitamin D: kako zadostiti potrebam in se obvarovati pred oksidativnim stresom zaradi UV-žarkov?

S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?

Koliko je ravno prav?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam