background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Zelje iz pečice

  • Čas:
  • Preprosto
  • 1 oseba
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 1 oseba

Zeljna jed nekoliko drugače. V spremstvu krompirja pa jed »iz enega lonca«!

Sestavine

  • 1 manjša glava zelja
  • 5 žlic olivnega olja
  • 3 žlice sojine omake
  • 1 žlica javorovega sirupa
  • 2 stroka česna
  • zeliščna sol Herbamare po okusu 
  • 1/2 žličke strtih semen kumine
  • 1/2 žličke dimljene paprike v prahu
  • sončnična semena

Zelje očistimo in ga narežemo na približno 1 cm debele rezine (notranji stržen odstranimo).  Naložimo na pekač.
Iz ostalih sestavin pripravimo preliv in ga s čopičem nanesemo po obeh straneh zelja. Po vrhnji strani posujemo nekaj sončničnih semen.

Na isti pekač lahko dodamo tudi krompir ali drugo zelenjavo.

Pečemo pri 200 stopinjah Celzija približno 30 minut.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Vam noge zlasti pod kolenom otekajo? So proti koncu dneva vse bolj utrujene in težke? Vas koža na nogah pod koleni neznosno srbi? Se vam težave v vročih dneh povečajo? Pomaga vam lahko divji kostanj!

Okrepite vene z divjim kostanjem

Življenje po operaciji žil in kako preprečiti nadaljnje zaplete?

Ustrezna podpora je po operaciji za ohranjanje preostalih ven še toliko bolj pomembna. 

Ne prezrite naslednjih ukrepov

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam