Ko kislo zelje ne gre (več) v slast, je čas, da iz njega naredite polpete!
Tofu grobo naribamo in ga skupaj s kumino prepražimo na nekaj maščobe. Zalijemo z mešanico sojine omake in dveh žlic vode in maso prestavimo v večjo skledo.
Vanjo dodamo kislo zelje, ki ga predhodno dobro odcedimo in drobno sesekljamo, nastrgano korenje, sesekljan peteršilj, hren, mleto laneno seme, moko, vinski kamen in kajenski poper. Po okusu začinimo z zeliščno in običajno soljo ter sveže mletim črnim poprom. Vse sestavine dobro pregnetemo.
Z vlažnimi rokami oblikujemo polpete, ki jih z obeh strani enakomerno zapečemo.
Postrežemo s skledo motovilca.
Posnetek recepta v originalu je na voljo tukaj.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.