Ko kislo zelje ne gre (več) v slast, je čas, da iz njega naredite polpete!
Tofu grobo naribamo in ga skupaj s kumino prepražimo na nekaj maščobe. Zalijemo z mešanico sojine omake in dveh žlic vode in maso prestavimo v večjo skledo.
Vanjo dodamo kislo zelje, ki ga predhodno dobro odcedimo in drobno sesekljamo, nastrgano korenje, sesekljan peteršilj, hren, mleto laneno seme, moko, vinski kamen in kajenski poper. Po okusu začinimo z zeliščno in običajno soljo ter sveže mletim črnim poprom. Vse sestavine dobro pregnetemo.
Z vlažnimi rokami oblikujemo polpete, ki jih z obeh strani enakomerno zapečemo.
Postrežemo s skledo motovilca.
Posnetek recepta v originalu je na voljo tukaj.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.