background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Jesenska juha

  • Čas:
  • Preprosto
  • 6 oseb
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 6 oseb

Jesen nam poklanja obilje kodrolistnega ohrovta, ki poskrbi za hitro in okusno juho. Dodamo še nekaj korenaste zelenjave in svežih zelišč in uživamo v prijetnem okusu.

Sestavine

  • 10 stebelc ohrovta
  • 2 rdeča korenčka
  • 1 krompir
  • 1 manjša rdeča čebula
  • 1 strok česna
  • ca. 250 g zrnate skute
  • Sveža zelišča: vejica stebelne zelene, par vejic majarona, pehtrana in citronskega timijana
  • sol
  • ca. 2 l vode

Zelenjavo očistimo. Ohrovt osmukamo s peclja in uporabimo samo nežni del rastline. Ostalo sesekljamo in vse skupaj pristavimo s sesekljano stebelno zeleno. Ko zavre, kuhamo še približno 10 minut, nato dodamo ostala sveža zelišča. Ko je juha kuhana, zelišča odstranimo, juho pa pretlačimo s paličnim mešalnikom.

Po želji postrežemo s čipsom iz kodrolistnega ohrovta in sesekljanimi oreščki.

Ponovno pristavimo in zakuhamo še skuto. Segrejemo in takoj postrežemo.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Več stresa, več prehladov in gripe!

Z nastopom hladnih mesecev ne pritisne na nas le mraz, ampak pogosto tudi stres!

Kako pomaga ehinaceja?

Ali ste vedeli?

Najbolj občutljivi za okužbe z virusi prehlada in gripe so predšolski otroci, ti v povprečju zbolijo 6 do 10-krat na leto. Pomagamo jim lahko tako, da ob prvih znakih obolenja ukrepamo s skrbno izbranimi naravnimi pripravki.

Preberite, kako ...

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.