Namaz iz kodrolistnega ohrovta, ki ohrani vso bogastvo hranil, saj ga ne kuhamo. Na okusnih krekerjih, ki jih lahko hranimo dva tedna.
Priprava:
Krekerji:
V skledi pomešamo vse suhe sestavine za krekerje. Dodamo vodo in olje in zmešamo v lepljivo testo. Razdelimo ga na dva dela in vsakega posebej tanko razvaljamo med dvema papirjema za peko (približno 3 mm). Razvaljano testo skupaj z obema slojema papirja previdno položimo na pekač, nato pa zgornjo plast odstranimo. Enako storimo z drugo polovico testa. Pečemo približno 25 min v predhodno ogreti pečici pri 130 stopinj Celzija. Takoj ko je pečeno, razrežemo na koščke.
Namaz:
Fižol skuhamo v sveži vodi. Ohlajenega damo v sekljalnik, skupaj s svežimi listi kodrolistnega ohrovta (odstranimo osrednji, trši del), oljem, limonino lupinico in limoninim sokom. Zmešamo v gladek namaz in po okusu posolimo.
Vir: www.avogel.ch
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.