background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Hrustljavi krekerji z omako iz kodrolistnega ohrovta

  • Čas:
  • Srednje zahtevno
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Srednje zahtevno
  • Za 4 osebe

Namaz iz kodrolistnega ohrovta, ki ohrani vso bogastvo hranil, saj ga ne kuhamo. Na okusnih krekerjih, ki jih lahko hranimo dva tedna.

Sestavine

Krekerji:

  • 30 g sončničnih semen
  • 30 g sveže mletih lanenih semen
  • 30 g drobno mletih ovsenih kosmičev
  • 30 g grobo sesekljanih bučnih semen
  • 100 g polnozrnate pirine moke
  • ¾ žličke zeliščne soli Herbamare
  • 4 žlice sončničnega olja
  • 1 dcl mlačne vode

Namaz:

Priprava:

Krekerji:

V skledi pomešamo vse suhe sestavine za krekerje. Dodamo vodo in olje in zmešamo v lepljivo testo. Razdelimo ga na dva dela in vsakega posebej tanko razvaljamo med dvema papirjema za peko (približno 3 mm). Razvaljano testo skupaj z obema slojema papirja previdno položimo na pekač, nato pa zgornjo plast odstranimo. Enako storimo z drugo polovico testa. Pečemo približno 25 min v predhodno ogreti pečici pri 130 stopinj Celzija. Takoj ko je pečeno, razrežemo na koščke.

Namaz:

Fižol skuhamo v sveži vodi. Ohlajenega damo v sekljalnik, skupaj s svežimi listi kodrolistnega ohrovta (odstranimo osrednji, trši del), oljem, limonino lupinico in limoninim sokom. Zmešamo v gladek namaz in po okusu posolimo.

Vir: www.avogel.ch

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.