Namaz iz kodrolistnega ohrovta, ki ohrani vso bogastvo hranil, saj ga ne kuhamo. Na okusnih krekerjih, ki jih lahko hranimo dva tedna.
Priprava:
Krekerji:
V skledi pomešamo vse suhe sestavine za krekerje. Dodamo vodo in olje in zmešamo v lepljivo testo. Razdelimo ga na dva dela in vsakega posebej tanko razvaljamo med dvema papirjema za peko (približno 3 mm). Razvaljano testo skupaj z obema slojema papirja previdno položimo na pekač, nato pa zgornjo plast odstranimo. Enako storimo z drugo polovico testa. Pečemo približno 25 min v predhodno ogreti pečici pri 130 stopinj Celzija. Takoj ko je pečeno, razrežemo na koščke.
Namaz:
Fižol skuhamo v sveži vodi. Ohlajenega damo v sekljalnik, skupaj s svežimi listi kodrolistnega ohrovta (odstranimo osrednji, trši del), oljem, limonino lupinico in limoninim sokom. Zmešamo v gladek namaz in po okusu posolimo.
Vir: www.avogel.ch
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.
Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo.
Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.