background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Zelenjavna omleta

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 2 osebi
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 2 osebi

Ob vseh prehranskih teorijah je nedvomno jasno le eno – zelenjava je najbolj zdravo živilo na planetu in privoščimo si jo lahko brez omejitev navzgor. Če jo vključimo v vsak obrok, smo na najboljši poti, da bo telo sijalo od zdravja.

Sestavine

  • 2 žlici olja
  • 1 srednje velika čebula
  • 4 cm3 svežega ingverja
  • 2 skodelici narezane zelenjave (npr. mešanica gomoljne zelene in rdeče paprike)
  • 4 veliki listi kodrolistnega ohrovta
  • 4 jajca
  • 4 rezine sira
  • ½ žličke kurkume
  • ščepec sveže mletega črnega popra
  • ½ žličke majarona
  • zeliščna sol Herbamare

Na olju prepražimo sesekljano čebulo in ingver. Dodamo na kockice narezano gomoljno zeleno. Po petih minutah dodamo še na trakove narezane papriko (v tem času ni sveže, pobrskajmo po skrinji) ali drugo sezonsko zelenjavo ter kodrolistni ohrovt. Začinimo s kurkumo, zeliščno soljo in poprom. Pražimo dve minuti, nato prelijemo z razžvrkljanim jajcem, ki ga začinimo z majaronom, soljo in poprom. Čezenj položimo rezine sire in pokrito pečemo tri minute.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam