background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Zelenjavna omleta

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 2 osebi
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 2 osebi

Ob vseh prehranskih teorijah je nedvomno jasno le eno – zelenjava je najbolj zdravo živilo na planetu in privoščimo si jo lahko brez omejitev navzgor. Če jo vključimo v vsak obrok, smo na najboljši poti, da bo telo sijalo od zdravja.

Sestavine

  • 2 žlici olja
  • 1 srednje velika čebula
  • 4 cm3 svežega ingverja
  • 2 skodelici narezane zelenjave (npr. mešanica gomoljne zelene in rdeče paprike)
  • 4 veliki listi kodrolistnega ohrovta
  • 4 jajca
  • 4 rezine sira
  • ½ žličke kurkume
  • ščepec sveže mletega črnega popra
  • ½ žličke majarona
  • zeliščna sol Herbamare

Na olju prepražimo sesekljano čebulo in ingver. Dodamo na kockice narezano gomoljno zeleno. Po petih minutah dodamo še na trakove narezane papriko (v tem času ni sveže, pobrskajmo po skrinji) ali drugo sezonsko zelenjavo ter kodrolistni ohrovt. Začinimo s kurkumo, zeliščno soljo in poprom. Pražimo dve minuti, nato prelijemo z razžvrkljanim jajcem, ki ga začinimo z majaronom, soljo in poprom. Čezenj položimo rezine sire in pokrito pečemo tri minute.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?

Kredasti zobje pri otrocih

Kako obvarovati zdravje otroka?

Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?

Domači pripravki

Naravna zdravila, primerna za otroke

Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen. 

Naravna podpora

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam