Okusna in pikantna omaka, ki jo lahko postrežemo ob polenti ali drugih jedeh iz žit.
Vso zelenjavo narežemo na kockice, čiliju pa odstranimo semena in ga narežemo na tanke rezine. Olje segrejemo, dodamo zrna triplata in kumina. Prepražimo ju le toliko, da zadiši in dodamo čebulo, česen, papriko, čili in lovorjev list. Dušimo 5 minut, dodamo še paradižnik in kuhamo še 10 minut. Na koncu dodamo še kuhan fižol, kurkumo, mleti čili, sol in na kockice narezan panir. Ko vse dobro prevre, posodo pokrijemo, ugasnemo ogenj in pustimo vsaj še 10 minut, da se umiri. Preden postrežemo, dodamo še sesekljano vejico svežega koriandra.
Ta jed se poda k polenti, rižu, proseni kaši. Če je čili premočen, zraven v skodelici ponudimo jogurt.
Namesto panirja lahko uporabimo tofu, sejtan ali meso. Če uporabljamo meso, je čas kuhanja vsaj 10 minut daljši.
Vir: Ščepec rešitve, 4. izdaja (razširjena in dopolnjena)
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.