Štrukljev se dandanes loti le še redko katera gospodinja, zato pa ni praktično nikogar, ki mu ne bi teknili. Tile zagotovo uspejo tudi popolnim začetnikom.
Ajdovo moko poparimo z osoljenim kropom ter na hitro zamesimo. Na pomokanem prtu razvaljamo približno za pol prsta debelo in namažemo z nadevom. Tega pripravimo tako, da stepenemu jajcu primešamo smetano in skuto. Vse skupaj začinimo in solimo po okusu.
Tesno zvijemo in zavitek zavijemo v kuhinjsko krpo. Ob obeh straneh ga tesno povežemo z vrvico. Zavitek predenemo v dovolj velik lonec s hladno vodo. Ko zavre, ga kuhamo še pol ure. Nato ga razvijemo, narežemo na kolute in posujemo s praženimi drobtinicami in sezamom. Zaužijemo ga kot samostojno jed skupaj s skledo poljubne solate.
02.08.2022
“Da!”
Katarina Dolenc
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.