Štrukljev se dandanes loti le še redko katera gospodinja, zato pa ni praktično nikogar, ki mu ne bi teknili. Tile zagotovo uspejo tudi popolnim začetnikom.
Ajdovo moko poparimo z osoljenim kropom ter na hitro zamesimo. Na pomokanem prtu razvaljamo približno za pol prsta debelo in namažemo z nadevom. Tega pripravimo tako, da stepenemu jajcu primešamo smetano in skuto. Vse skupaj začinimo in solimo po okusu.
Tesno zvijemo in zavitek zavijemo v kuhinjsko krpo. Ob obeh straneh ga tesno povežemo z vrvico. Zavitek predenemo v dovolj velik lonec s hladno vodo. Ko zavre, ga kuhamo še pol ure. Nato ga razvijemo, narežemo na kolute in posujemo s praženimi drobtinicami in sezamom. Zaužijemo ga kot samostojno jed skupaj s skledo poljubne solate.
02.08.2022
“Da!”
Katarina Dolenc
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.