Štrukljev se dandanes loti le še redko katera gospodinja, zato pa ni praktično nikogar, ki mu ne bi teknili. Tile zagotovo uspejo tudi popolnim začetnikom.
Ajdovo moko poparimo z osoljenim kropom ter na hitro zamesimo. Na pomokanem prtu razvaljamo približno za pol prsta debelo in namažemo z nadevom. Tega pripravimo tako, da stepenemu jajcu primešamo smetano in skuto. Vse skupaj začinimo in solimo po okusu.
Tesno zvijemo in zavitek zavijemo v kuhinjsko krpo. Ob obeh straneh ga tesno povežemo z vrvico. Zavitek predenemo v dovolj velik lonec s hladno vodo. Ko zavre, ga kuhamo še pol ure. Nato ga razvijemo, narežemo na kolute in posujemo s praženimi drobtinicami in sezamom. Zaužijemo ga kot samostojno jed skupaj s skledo poljubne solate.
02.08.2022
“Da!”
Katarina Dolenc
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.