Okusen zajtrk ali večerja za vse ljubitelje omlet.
Priprava:
Sladek krompir narežemo na koščke in ga do mehkega skuhamo (približno 15-20 minut). Jajca umešamo in začinimo s soljo in poprom. Za lažjo prebavljivost jim dodamo tudi majaron in kumin (laško kumino). V jajčno zmes dodamo tudi polovico nasekljanega feta sira. Šalotko sesekljamo in jo prepražimo na maslu le toliko, da postekleni. Dodamo špinačo, dobro premešamo in počakamo, da ovene. Nato dodamo kuhan sladek krompir (odcejen) in kuhamo še dve minuti. Nato temperaturo kuhanja znižamo in dodamo še jajčno mešanico. Ponev pokrijemo in kuhamo približno 10 minut. Ko je masa trdna, dodamo preostanek sira in kuhamo še 4 minute.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.