background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Fritata s sladkim krompirjem, špinačo in feta sirom

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 2 osebi
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 2 osebi

Okusen zajtrk ali večerja za vse ljubitelje omlet.

Sestavine

  • 1 sladek krompir
  • 2 pesti sveže, oprane špinače (75 g)
  • 70 g feta sira
  • 2 jajci
  • 1 šalotka
  • majaron
  • kumin
  • muškatni orešček
  • zeliščna sol (npr. Herbamare)
  • sveže mleti poper
  • maslo

Priprava:
Sladek krompir narežemo na koščke in ga do mehkega skuhamo (približno 15-20 minut). Jajca umešamo in začinimo s soljo in poprom. Za lažjo prebavljivost jim dodamo tudi majaron in kumin (laško kumino). V jajčno zmes dodamo tudi polovico nasekljanega feta sira. Šalotko sesekljamo in jo prepražimo na maslu le toliko, da postekleni. Dodamo špinačo, dobro premešamo in počakamo, da ovene. Nato dodamo kuhan sladek krompir (odcejen) in kuhamo še dve minuti. Nato temperaturo kuhanja znižamo in dodamo še jajčno mešanico. Ponev pokrijemo in kuhamo približno 10 minut. Ko je masa trdna, dodamo preostanek sira in kuhamo še 4 minute.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.