Okusen zajtrk ali večerja za vse ljubitelje omlet.
Priprava:
Sladek krompir narežemo na koščke in ga do mehkega skuhamo (približno 15-20 minut). Jajca umešamo in začinimo s soljo in poprom. Za lažjo prebavljivost jim dodamo tudi majaron in kumin (laško kumino). V jajčno zmes dodamo tudi polovico nasekljanega feta sira. Šalotko sesekljamo in jo prepražimo na maslu le toliko, da postekleni. Dodamo špinačo, dobro premešamo in počakamo, da ovene. Nato dodamo kuhan sladek krompir (odcejen) in kuhamo še dve minuti. Nato temperaturo kuhanja znižamo in dodamo še jajčno mešanico. Ponev pokrijemo in kuhamo približno 10 minut. Ko je masa trdna, dodamo preostanek sira in kuhamo še 4 minute.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.