Okusna in osvežilna solata v sadno-zelenjavni kombinaciji. Z dodatkom sira in semen je tudi nadvse nasitna.
Melono olupimo, razpolovimo, odstranimo peščišče in narežemo na tanke rezine, ki jih naložimo na krožnike. Solato očistimo, natrgamo na manjše koščke, operemo in dobro odcedimo. Pripravimo polivko iz limoninega soka, olja in zeliščne soli.
Bučna semena prepražimo na suho. Dodamo sveže mleti poper in sladkor in ob nenehnem mešanju na ne previsoki temperaturi karameliziramo.
Solato razporedimo po rezinah melone in jo pokapljamo s polivko. Čezenj razporedimo na kocke narezan feta sir in posujemo s karameliziranimi bučnimi semeni ter sesekljano krebuljico.
Avtor recepta: Joannis Malathounus
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.