background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pikantna solata s cvetačo in korenčkom

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Odlična priloga kosilu, z dodatkom nekaj popečenih koščkov tofuja, piščanca ali ribe pa jo lahko v hipu spremenite tudi v hranljivo glavno jed.

Sestavine

  • 1 glava cvetače
  • 1 žlička nerafinirane morske soli
  • 1 žlica začimbe sumac
  • 1 žlička čilija v kosmičih
  • sveže mleti črni poper
  • ¼ skodelice olivnega olja
  • ¼ skodelice posušenih brusnic
  • ½ skodelice bučnih semen
  • 2-3 večji korenčki, nastrgani na tanke trakove
  • 2 skodelici mladih špinačnih listkov

Preliv:

  • ¼ skodelice hladno stiskanega olivnega olja
  • tretjina skodelice belega vinskega kisa
  • 1 strok česna
  • 1 žlička tahinija (sezamova pasta)
  • sok ene limone
  • 2 žlici gorčice
  • 1 žlička makovih semen (po želji)
  • 1 žlica agavinega sirupa (po želji)
  • 1 žlica sesekljanega drobnjaka (po želji)
  • zeliščna sol
  • sveže mleti črni poper

Pečico ogrejemo na 200 stopinj Celzija. Pekač obložimo s papirjem za peko.

V veliki skledi pomešamo cvetove cvetače, sol, sumac, čili, poper in olivno olje. Porazdelimo po pekaču in pečemo približno 40 minut, da se zlato zapeče.

Za preliv pomešamo vse sestavine.

Pečeno cvetačo pomešamo z brusnicami, bučnimi semeni, trakovi korenja in špinačnimi listki. Prelijemo s prelivom in posujemo z drobnjakom.

Recept je pripravila: Jessica Sepel, vir: www.avogel.co.uk

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Ali ste vedeli?

Tudi septembrsko sonce je nujno potrebno za ustvarjanje vitamina D. Kdaj in koliko se sončiti ter kako ugotoviti, če ga imamo dovolj?

Se bojite sončnih žarkov? Nikar!

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.