Odlična priloga kosilu, z dodatkom nekaj popečenih koščkov tofuja, piščanca ali ribe pa jo lahko v hipu spremenite tudi v hranljivo glavno jed.
Pečico ogrejemo na 200 stopinj Celzija. Pekač obložimo s papirjem za peko.
V veliki skledi pomešamo cvetove cvetače, sol, sumac, čili, poper in olivno olje. Porazdelimo po pekaču in pečemo približno 40 minut, da se zlato zapeče.
Za preliv pomešamo vse sestavine.
Pečeno cvetačo pomešamo z brusnicami, bučnimi semeni, trakovi korenja in špinačnimi listki. Prelijemo s prelivom in posujemo z drobnjakom.
Recept je pripravila: Jessica Sepel, vir: www.avogel.co.uk
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Za revmatoidnim artritisom kar 3-krat pogosteje zbolevajo ženske, a se bolezen pri njih odkrije pozneje. Zakaj je temu tako in kako s farmakološkimi pristopi lajšamo bolečino, ki je posledica vnetja.
Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.
Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.