Čudovita, sladko kisla solata, ki jo lahko zaužijemo samostojno ali kot prilogo.
Sestavine za preliv razžvrkljamo z metlico za stepanje. Pomaranči olupimo, narežemo na tanke rezine, sok pa prestrežemo in ga dodamo k prelivu. Orehe sesekljamo. Koromač očistimo ni narežemo na tanke rezine. Vse sestavine pomešamo med sabo, okrasimo s semeni granatnega jabolka in takoj ponudimo.
Vir: Bio-Küche, Kreative Rezepte, Tipps & Mehr (1/2017)
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.