background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Solata s pomarančo in koromačem

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Čudovita, sladko kisla solata, ki jo lahko zaužijemo samostojno ali kot prilogo.

Sestavine

  • 2 veliki pomaranči
  • 15 g orehovih jedrc
  • 350 g gomolja koromača
  • ¼ granatnega jabolka

Preliv:

  • 40 ml belega vinskega kisa
  • 30 ml sezamovega olja
  • 2 žlički javorjevega sirupa
  • 2 žlički soka limete
  • 2 žlički svežih zelišč z vrta
  • ½ žličke zeliščne soli (npr. Herbamare)

Sestavine za preliv razžvrkljamo z metlico za stepanje. Pomaranči olupimo, narežemo na tanke rezine, sok pa prestrežemo in ga dodamo k prelivu. Orehe sesekljamo. Koromač očistimo ni narežemo na tanke rezine. Vse sestavine pomešamo med sabo, okrasimo s semeni granatnega jabolka in takoj ponudimo.

Vir: Bio-Küche, Kreative Rezepte, Tipps & Mehr (1/2017)

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam