Najboljše jedi nastanejo, ko pospravljamo hladilnik, saj to pomeni, da se prepustimo svoji ustvarjalnosti. Če imamo v njem tudi listnato testo, bo kosilo skoraj zagotovo uspelo, ne glede na sestavine v nadevu.
Brokoli skuhamo na sopari (na zob). Ostalo zelenjavo sesekljamo in jo prepražimo na malo masla, najprej čebulo, nato dodamo česen, korenček, zeleno, por. Na koncu dodamo še kuhan in sesekljan brokoli. Začinimo z zeliščno soljo, timijanom, origanom.
Testo razgrnemo (po potrebi razvaljamo) in ga po celotni površini premažemo z mešanico kisle smetane in sesekljanega lososa (začinimo s koprcem in zeliščno soljo). Po sredini testa naložimo zelenjavni nadev, nato pa testo z obeh strani poveznemo čezenj, da dobimo zavitek.
Po vrhu zavitek premažemo z razžvrkljanim jajcem in posipamo s poljubnimi semeni.
Pečemo pri 170 stopinjah Celzija približno 20 minut (vključimo ventilatorski način).
Postrežemo s skledo solate.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.