Štruklji so priljubljena slovenska jed, ki jo lahko postrežemo kot toplo predjed, prilogo ali sladico. Ste že preizkusili polnjene z zimskimi bučami?
Kot priloga h glavni jedi za osem lačnih jedcev.
Testo:
Moki presejemo in pomešamo s soljo. Dodamo stepeno jajce, olje, kis in toplo vodo iz z rokami zamesimo mehko in voljno testo, ki lepo odstopa od posode. Vodo dodajamo postopoma, do prave trdote testa. Testo naj pokrito počiva eno uro. Vmes pripravimo nadev:
Nadev:
V ponvi na suho prepražimo semena koriandra. Ohlajena stremo z grobo morsko soljo.
Na segreti maščobi pogrejemo kurkumo, nato dodamo sesekljano šalotko. Ko ovene, dodamo še na tanke rezine narezano bučo, ki jo opečemo z obeh strani, nato dodamo pol dcl vode in skuhamo do mehkega.
Ohlajeno bučo skupaj s skuto pretlačimo s paličnim mešalnikom. Dodamo sesekljano bučno seme, strt koriander in nastrgano limonino lupinico.
Testo na tanko razvaljamo po pomokani podlagi in ga po celi površini premažemo s nadevom. Zvijemo s pomočjo prta. Zavijemo v čist prtič, ki ga prej posipamo z moko in kuhamo v kropu pol ure. Nato previdno razvijemo, razrežemo in postrežemo.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Za revmatoidnim artritisom kar 3-krat pogosteje zbolevajo ženske, a se bolezen pri njih odkrije pozneje. Zakaj je temu tako in kako s farmakološkimi pristopi lajšamo bolečino, ki je posledica vnetja.
Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.
Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.