Štruklji so priljubljena slovenska jed, ki jo lahko postrežemo kot toplo predjed, prilogo ali sladico. Ste že preizkusili polnjene z zimskimi bučami?
Kot priloga h glavni jedi za osem lačnih jedcev.
Testo:
Moki presejemo in pomešamo s soljo. Dodamo stepeno jajce, olje, kis in toplo vodo iz z rokami zamesimo mehko in voljno testo, ki lepo odstopa od posode. Vodo dodajamo postopoma, do prave trdote testa. Testo naj pokrito počiva eno uro. Vmes pripravimo nadev:
Nadev:
V ponvi na suho prepražimo semena koriandra. Ohlajena stremo z grobo morsko soljo.
Na segreti maščobi pogrejemo kurkumo, nato dodamo sesekljano šalotko. Ko ovene, dodamo še na tanke rezine narezano bučo, ki jo opečemo z obeh strani, nato dodamo pol dcl vode in skuhamo do mehkega.
Ohlajeno bučo skupaj s skuto pretlačimo s paličnim mešalnikom. Dodamo sesekljano bučno seme, strt koriander in nastrgano limonino lupinico.
Testo na tanko razvaljamo po pomokani podlagi in ga po celi površini premažemo s nadevom. Zvijemo s pomočjo prta. Zavijemo v čist prtič, ki ga prej posipamo z moko in kuhamo v kropu pol ure. Nato previdno razvijemo, razrežemo in postrežemo.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.