background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Štruklji z bučnim nadevom

  • Čas:
  • Srednje zahtevno
  • Za 8 oseb
  • Prep: min
  • Srednje zahtevno
  • Za 8 oseb

Štruklji so priljubljena slovenska jed, ki jo lahko postrežemo kot toplo predjed, prilogo ali sladico. Ste že preizkusili polnjene z zimskimi bučami?

Sestavine

Testo:

  • 150 g polnozrnate pirine moke
  • 150 g bele pirine moke
  • 6 g soli
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • 2 žlici olja
  • topla voda (1-2 dcl)

Nadev:

  • 350 g polnomastne skute
  • 500 g hokaido buče
  • 50 g bučnih semen
  • 1 šalotka
  • 1 žlica ghija ali druge maščobe
  • 1 žlička kurkume
  • 1 žlička koriandrovih semen
  • sol
  • nastrgana lupinica 1 bio limone

Kot priloga h glavni jedi za osem lačnih jedcev.

Testo:

Moki presejemo in pomešamo s soljo. Dodamo stepeno jajce, olje, kis in toplo vodo iz z rokami zamesimo mehko in voljno testo, ki lepo odstopa od posode. Vodo dodajamo postopoma, do prave trdote testa. Testo naj pokrito počiva eno uro. Vmes pripravimo nadev:

Nadev:

V ponvi na suho prepražimo semena koriandra. Ohlajena stremo z grobo morsko soljo.

Na segreti maščobi pogrejemo kurkumo, nato dodamo sesekljano šalotko. Ko ovene, dodamo še na tanke rezine narezano bučo, ki jo opečemo z obeh strani, nato dodamo pol dcl vode in skuhamo do mehkega.

Ohlajeno bučo skupaj s skuto pretlačimo s paličnim mešalnikom. Dodamo sesekljano bučno seme, strt koriander in nastrgano limonino lupinico.

Testo na tanko razvaljamo po pomokani podlagi in ga po celi površini premažemo s nadevom. Zvijemo s pomočjo prta. Zavijemo v čist prtič, ki ga prej posipamo z moko in kuhamo v kropu pol ure. Nato previdno razvijemo, razrežemo in postrežemo.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.

Mikroplastika – kako ji ubežati, preden nas pogoltne!

Z nafarmakološkimi pristopi nad boleča ušesa in vnetje sluhovoda

Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo. 

Ključno je hitro ukrepanje!

Naj vam migrena ne pokvari počitnic

Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru. 

Migrena na dopustu

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam