A.Vogel Blog
 

Kot priloga h glavni jedi za osem lačnih jedcev.

Testo:

  • 150 g polnozrnate pirine moke
  • 150 g bele pirine moke
  • 6 g soli
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • 2 žlici olja
  • topla voda (1-2 dcl)

Moki presejemo in pomešamo s soljo. Dodamo stepeno jajce, olje, kis in toplo vodo iz z rokami zamesimo mehko in voljno testo, ki lepo odstopa od posode. Vodo dodajamo postopoma, do prave trdote testa. Testo naj pokrito počiva eno uro. Vmes pripravimo nadev:

Nadev:

  • 350 g polnomastne skute
  • 500 g hokaido buče
  • 50 g bučnih semen
  • 1 šalotka
  • 1 žlica ghija ali druge maščobe
  • 1 žlička kurkume
  • 1 žlička koriandrovih semen
  • sol
  • nastrgana lupinica 1 bio limone

V ponvi na suho prepražimo semena koriandra. Ohlajena stremo z grobo morsko soljo.

Na segreti maščobi pogrejemo kurkumo, nato dodamo sesekljano šalotko. Ko ovene, dodamo še na tanke rezine narezano bučo, ki jo opečemo z obeh strani, nato dodamo pol dcl vode in skuhamo do mehkega.

Ohlajeno bučo skupaj s skuto pretlačimo s paličnim mešalnikom. Dodamo sesekljano bučno seme, strt koriander in nastrgano limonino lupinico.

Testo na tanko razvaljamo po pomokani podlagi in ga po celi površini premažemo s nadevom. Zvijemo s pomočjo prta. Zavijemo v čist prtič, ki ga prej posipamo z moko in kuhamo v kropu pol ure. Nato previdno razvijemo, razrežemo in postrežemo.

Recept je pripravila: Sabina Topolovec