Hrustljavo zapečene klobučke šampinjonov lahko poljubno polnimo in uživamo v čudoviti predjedi ali prilogi.
Šampinjone očistimo z vlažno papirnato brisačko. Betke odstranimo in jih sesekljamo.
V ponvi na malo maščobe prepražimo sesekljane betke, šalotko, slanino, por in papriko. Začinimo z zeliščno soljo, poprom in timijanom. Čisto na koncu dodamo še sesekljan česen. Preložimo v drugo posodo. Ko se ohladi, dodamo razžvrkljano jajce.
Med tem na malo maščobe opečemo šampinjone in sicer najprej s spodnje strani (kjer smo izdolbli bet), šele nato jih obrnemo, da se zapečejo še na okroglem delu. Opazili boste, da se medtem v vdolbinici nabere tekočina, ki jo šampinjoni spustijo. Klobučke za hip obrnemo, da se tekočina izteče (v ponvi bo hitro izparela), nato pa vrhnji del klobučkov do konca zapečemo. Začinimo z zeliščno soljo, sveže mletim črnim poprom in timijanom.
Sedaj jih ponovno obrnemo, napolnimo vdolbinice s pripravljenim nadevom in na vrh vsakega položimo košček poljubnega sira. Pokrijemo in pečemo nekaj minut, da se sir lepo razpusti (ta zadnji korak lahko po želji naredimo tudi v pečici. Vklopimo funkcijo za žar, da se sir obenem tudi lepo zapeče). Pečene začinimo še s svežim sesekljanim peteršiljem.
Šampinjoni, pripravljeni na tak način, so lepo zapečeni, voda pa izpari, še preden jih polnimo. Uporabi pečice se lahko tudi povsem izognemo in obenem privarčujemo še na energiji.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.