Pomoč uporabnikom
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.
Pišite namHrustljavo zapečene klobučke šampinjonov lahko poljubno polnimo in uživamo v čudoviti predjedi ali prilogi.
Šampinjone očistimo z vlažno papirnato brisačko. Betke odstranimo in jih sesekljamo.
V ponvi na malo maščobe prepražimo sesekljane betke, šalotko, slanino, por in papriko. Začinimo z zeliščno soljo, poprom in timijanom. Čisto na koncu dodamo še sesekljan česen. Preložimo v drugo posodo. Ko se ohladi, dodamo razžvrkljano jajce.
Med tem na malo maščobe opečemo šampinjone in sicer najprej s spodnje strani (kjer smo izdolbli bet), šele nato jih obrnemo, da se zapečejo še na okroglem delu. Opazili boste, da se medtem v vdolbinici nabere tekočina, ki jo šampinjoni spustijo. Klobučke za hip obrnemo, da se tekočina izteče (v ponvi bo hitro izparela), nato pa vrhnji del klobučkov do konca zapečemo. Začinimo z zeliščno soljo, sveže mletim črnim poprom in timijanom.
Sedaj jih ponovno obrnemo, napolnimo vdolbinice s pripravljenim nadevom in na vrh vsakega položimo košček poljubnega sira. Pokrijemo in pečemo nekaj minut, da se sir lepo razpusti (ta zadnji korak lahko po želji naredimo tudi v pečici. Vklopimo funkcijo za žar, da se sir obenem tudi lepo zapeče). Pečene začinimo še s svežim sesekljanim peteršiljem.
Šampinjoni, pripravljeni na tak način, so lepo zapečeni, voda pa izpari, še preden jih polnimo. Uporabi pečice se lahko tudi povsem izognemo in obenem privarčujemo še na energiji.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.
Pišite namČaji so vsestransko uporabni. Poleg pitja jih lahko grgramo, uporabimo v kopelih, jih inhaliramo.
Pravilna priprava in uporabaAmeriški slamnik je ena najbolj raziskanih zdravilnih rastlin na svetu.
Kaj o njem pravijo novejše raziskave?Mnogi se sprašujejo, če lahko zgolj s prehrano v celoti pokrivamo telesne potrebe po mikrohranilih. Vprašanje je še toliko bolj pereče v zimskem času, ko smo omejeni s ponudbo kakovostne sveže hrane.
Po vitamine in minerale na krožnik ali v tabletke?Odkrijte zgodbo Alfreda VoglaV naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!