Šampinjoni malo drugače. Preprosto, hitro pripravljeno in slastno. Dober tek.
Šampinjone očistimo in odstranimo bete. Te sesekljamo in jim dodamo sesekljan por, paradižnik, čebulo, česen in eno žlico nakaljenih semen alfalfe.
Rumenjak penasto umešamo z dvema žlicama smetane, sesekljanimi svežimi zelišči in zeliščno soljo in zmes dodamo sesekljani zelenjavi. Dobro premešamo.
Z dobljeno zmesjo napolnimo klobuke šampinjonov in jih zložimo na pekač, v katerega vlijemo kozarec vina.
Pri 200 stopinjah pečemo približno 8 minut.
Za preliv zmešamo sesekljano šalotko in česen, pinjole, parmezan in vse ostale sestavine. Nazadnje dodamo še kalčke. Prelijemo po zapečenih šampinjonih in postrežemo.
Avtorica recepta: Andrea Pauli (www.avogel.ch)
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.