Šampinjoni malo drugače. Preprosto, hitro pripravljeno in slastno. Dober tek.
Šampinjone očistimo in odstranimo bete. Te sesekljamo in jim dodamo sesekljan por, paradižnik, čebulo, česen in eno žlico nakaljenih semen alfalfe.
Rumenjak penasto umešamo z dvema žlicama smetane, sesekljanimi svežimi zelišči in zeliščno soljo in zmes dodamo sesekljani zelenjavi. Dobro premešamo.
Z dobljeno zmesjo napolnimo klobuke šampinjonov in jih zložimo na pekač, v katerega vlijemo kozarec vina.
Pri 200 stopinjah pečemo približno 8 minut.
Za preliv zmešamo sesekljano šalotko in česen, pinjole, parmezan in vse ostale sestavine. Nazadnje dodamo še kalčke. Prelijemo po zapečenih šampinjonih in postrežemo.
Avtorica recepta: Andrea Pauli (www.avogel.ch)
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.