background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Polnjeni šampinjoni

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Šampinjoni malo drugače. Preprosto, hitro pripravljeno in slastno. Dober tek.

Sestavine

  • nakaljena semena alfalfa (čas kaljenja: ca. 6 dni)
  • 20 srednje velikih svežih šampinjonov
  • 50 g pora
  • 1 paradižnik
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 1 jajce
  • 2 žlici smetane Crème fraîche
  • sveža zelišča z vrta (timijan, peteršilj …)
  • zeliščna sol Herbamare
  • 1 skodelica belega vina

Preliv:

  • 1 majhna šalotka
  • 1 strok česna
  • 1 žlica sesekljanih, prepraženih semen pinjol
  • 1 žlička nastrganega parmezana
  • sok ene limete
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 žlička sladkorja
  • 3 žlice balzamičnega kisa
  • sveža zelišča

Šampinjone očistimo in odstranimo bete. Te sesekljamo in jim dodamo sesekljan por, paradižnik, čebulo, česen in eno žlico nakaljenih semen alfalfe.

Rumenjak penasto umešamo z dvema žlicama smetane, sesekljanimi svežimi zelišči in zeliščno soljo in zmes dodamo sesekljani zelenjavi. Dobro premešamo.

Z dobljeno zmesjo napolnimo klobuke šampinjonov in jih zložimo na pekač, v katerega vlijemo kozarec vina.

Pri 200 stopinjah pečemo približno 8 minut.

Za preliv zmešamo sesekljano šalotko in česen, pinjole, parmezan in vse ostale sestavine. Nazadnje dodamo še kalčke. Prelijemo po zapečenih šampinjonih in postrežemo.

Avtorica recepta: Andrea Pauli (www.avogel.ch)

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Ali ste vedeli?

Tudi septembrsko sonce je nujno potrebno za ustvarjanje vitamina D. Kdaj in koliko se sončiti ter kako ugotoviti, če ga imamo dovolj?

Se bojite sončnih žarkov? Nikar!

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.