background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Vegetarijanski burgerji z ocvrto kolerabo in rdečo redkvico

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 2-3 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 2-3 osebe

Zanimiva različica brezmesnih polpetov. Z dodatkom orehov. Poskusite.

Sestavine

  • 100 g zamrznjenega graha
  • pest orehov (ca. 30 g)
  • 1 jajce
  • 1 majhna šalotka
  • 1 strok česna
  • ½ žličke čilija v prahu
  • 1 žlica ovsenih kosmičev
  • zeliščna sol (npr. Herbamare)
  • poper
  • ½ kolerabe
  • kokosovo olje za peko

Solata iz redkvic:

  • šop redkvic
  • 1 žlička limoninega soka
  • 1 žlica olivnega olja
  • 3 velike lističe mete
  • ščepec zeliščne soli (npr. Herbamare)
  • poper
  • 1 žlica medu
  • kalčki za okras

Priprava:
Grah odtalimo in ga skupaj z orehi, jajcem, čebulo, česnom in začimbami zmiksamo v mešalniku.

Kolerabo olupimo in narežemo na palčke (približno 1 cm široke in 10 cm dolge). Spečemo jih na kokosovem olju (približno 10-15 minut) in jih rahlo posolimo.

Iz pripravljene mase oblikujemo približno tri polpete in jih spečemo na žlici kokosove maščobe (približno 10 minut).

Solata iz redkvic:
Redkvice operemo in jih narežemo na tanke rezine. Stebla in listke drobno sesekljamo. Olivno olje, limonin sok, zeliščno sol in med dobro premešamo v manjši posodici. Meto drobno sesekljamo in damo preko redkvic. Prelijemo s pripravljenikm prelivom. Damo na krožnik skupaj s polpeti, kolerabo in kalčki.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.