Zanimiva različica brezmesnih polpetov. Z dodatkom orehov. Poskusite.
Priprava:
Grah odtalimo in ga skupaj z orehi, jajcem, čebulo, česnom in začimbami zmiksamo v mešalniku.
Kolerabo olupimo in narežemo na palčke (približno 1 cm široke in 10 cm dolge). Spečemo jih na kokosovem olju (približno 10-15 minut) in jih rahlo posolimo.
Iz pripravljene mase oblikujemo približno tri polpete in jih spečemo na žlici kokosove maščobe (približno 10 minut).
Solata iz redkvic:
Redkvice operemo in jih narežemo na tanke rezine. Stebla in listke drobno sesekljamo. Olivno olje, limonin sok, zeliščno sol in med dobro premešamo v manjši posodici. Meto drobno sesekljamo in damo preko redkvic. Prelijemo s pripravljenikm prelivom. Damo na krožnik skupaj s polpeti, kolerabo in kalčki.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.