background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Vegetarijanski burgerji z ocvrto kolerabo in rdečo redkvico

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 2-3 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 2-3 osebe

Zanimiva različica brezmesnih polpetov. Z dodatkom orehov. Poskusite.

Sestavine

  • 100 g zamrznjenega graha
  • pest orehov (ca. 30 g)
  • 1 jajce
  • 1 majhna šalotka
  • 1 strok česna
  • ½ žličke čilija v prahu
  • 1 žlica ovsenih kosmičev
  • zeliščna sol (npr. Herbamare)
  • poper
  • ½ kolerabe
  • kokosovo olje za peko

Solata iz redkvic:

  • šop redkvic
  • 1 žlička limoninega soka
  • 1 žlica olivnega olja
  • 3 velike lističe mete
  • ščepec zeliščne soli (npr. Herbamare)
  • poper
  • 1 žlica medu
  • kalčki za okras

Priprava:
Grah odtalimo in ga skupaj z orehi, jajcem, čebulo, česnom in začimbami zmiksamo v mešalniku.

Kolerabo olupimo in narežemo na palčke (približno 1 cm široke in 10 cm dolge). Spečemo jih na kokosovem olju (približno 10-15 minut) in jih rahlo posolimo.

Iz pripravljene mase oblikujemo približno tri polpete in jih spečemo na žlici kokosove maščobe (približno 10 minut).

Solata iz redkvic:
Redkvice operemo in jih narežemo na tanke rezine. Stebla in listke drobno sesekljamo. Olivno olje, limonin sok, zeliščno sol in med dobro premešamo v manjši posodici. Meto drobno sesekljamo in damo preko redkvic. Prelijemo s pripravljenikm prelivom. Damo na krožnik skupaj s polpeti, kolerabo in kalčki.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam