background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pesini brezglutenski polpeti s kvinojo

  • Priprava:
    Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: 30 min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Polpete lahko ustvarjamo iz mnogih živil, tudi povsem brez mesa. Kako slastni bodo, odločajo predvsem - začimbe.

Sestavine

  • 50 g kvinoje
  • 100 g surove nastrgane rdeče pese
  • 100 g surovega nastrganega korenčka
  • 1 rdeča čebula (70 g)
  • po pol žličke kumine, koromača, koriandra
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 200 g domače zrnate skute
  • 1 jajce
  • 80 g ajdove moke
  • zeliščna sol (npr. Herbamare)
  • sveže mleti poper
  • 2 žlici maščobe za peko

Kvinojo speremo pod vročo vodo in jo skuhamo.

Čebulo sesekljamo. Kumino, koromač in koriander suho prepražimo, da zadiši. Ohlajena semena stremo v možnarju, skupaj z malo grobe morske soli.

Korenček in peso očistimo in nastrgamo. Dodamo kuhamo kvinojo, skuto, čebulo in razžvrkljano jajce z mletimi začimbami. Solimo in popopramo po okusu ter dodamo še peteršilj. Ajdovo moko dodajamo po občutku, le toliko, da z rokami lahko oblikujemo polpete.

Spečemo jih na vroči maščobi, na vsaki strani približno 5 minut.

Postrežemo z omako po želji in zeleno solato.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Ali ste vedeli?

Železo je nujni element, ki omogoča, da vdihan kisik lahko za življenje tudi uporabimo. Preberite, katere so poglavitne naloge železa, ter kako poskrbimo za učinkovito preskrbo telesa z njim.

Brez diha ni življenja, brez železa prav tako!

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.