Polpete lahko ustvarjamo iz mnogih živil, tudi povsem brez mesa. Kako slastni bodo, odločajo predvsem - začimbe.
Kvinojo speremo pod vročo vodo in jo skuhamo.
Čebulo sesekljamo. Kumino, koromač in koriander suho prepražimo, da zadiši. Ohlajena semena stremo v možnarju, skupaj z malo grobe morske soli.
Korenček in peso očistimo in nastrgamo. Dodamo kuhamo kvinojo, skuto, čebulo in razžvrkljano jajce z mletimi začimbami. Solimo in popopramo po okusu ter dodamo še peteršilj. Ajdovo moko dodajamo po občutku, le toliko, da z rokami lahko oblikujemo polpete.
Spečemo jih na vroči maščobi, na vsaki strani približno 5 minut.
Postrežemo z omako po želji in zeleno solato.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.