background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Burger iz 100% rastlinskih sestavin

  • Čas:
  • Srednje
  • Prep: min
  • Srednje

Za vse ljubitelje priljubljenih burgerjev. V povsem brezmesni različici.

Sestavine

  • 1 večja čebula
  • 10 g v olju vloženih suhih paradižnikov
  • 800 g kuhane čičerike
  • 2 stroka česna
  • pikantna zeliščna sol
  • sveže mleti črni poper
  • ½ žličke mletega kumina (laška kumina)
  • ½ žličke kurkume
  • ½ žličke paprike v prahu
  • ¼ žličke mletega sabljastega triplata
  • 2 žlici riževe moke

Odcejeno čičeriko in paradižnik dobro zmeljemo v mešalniku.

Na maščobi prepražimo začimbe in, ko zadišijo, dodamo sesekljano čebulo. Ko postekleni, dodamo še česen in zmes takoj prelijemo v pripravljeno mešanico paradižnika in čičerike. Zmešamo z rokami. Po okusu dodamo zeliščno sol in poper. Oblikujemo majhne polpete, ki jih povaljamo v riževi moki. Spečemo v ponvi na nekaj maščobe.

Tako pripravljene polpete vstavimo v polnozrnate bombice, ki jih bogato obložimo z listi solate, rezinami sveže kumare, avokada, čebule in poljubnih kalčkov (odlično tekne s kalčki redkvice).

Dober tek.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam