Za vse ljubitelje priljubljenih burgerjev. V povsem brezmesni različici.
Odcejeno čičeriko in paradižnik dobro zmeljemo v mešalniku.
Na maščobi prepražimo začimbe in, ko zadišijo, dodamo sesekljano čebulo. Ko postekleni, dodamo še česen in zmes takoj prelijemo v pripravljeno mešanico paradižnika in čičerike. Zmešamo z rokami. Po okusu dodamo zeliščno sol in poper. Oblikujemo majhne polpete, ki jih povaljamo v riževi moki. Spečemo v ponvi na nekaj maščobe.
Tako pripravljene polpete vstavimo v polnozrnate bombice, ki jih bogato obložimo z listi solate, rezinami sveže kumare, avokada, čebule in poljubnih kalčkov (odlično tekne s kalčki redkvice).
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.