Za vse ljubitelje priljubljenih burgerjev. V povsem brezmesni različici.
Odcejeno čičeriko in paradižnik dobro zmeljemo v mešalniku.
Na maščobi prepražimo začimbe in, ko zadišijo, dodamo sesekljano čebulo. Ko postekleni, dodamo še česen in zmes takoj prelijemo v pripravljeno mešanico paradižnika in čičerike. Zmešamo z rokami. Po okusu dodamo zeliščno sol in poper. Oblikujemo majhne polpete, ki jih povaljamo v riževi moki. Spečemo v ponvi na nekaj maščobe.
Tako pripravljene polpete vstavimo v polnozrnate bombice, ki jih bogato obložimo z listi solate, rezinami sveže kumare, avokada, čebule in poljubnih kalčkov (odlično tekne s kalčki redkvice).
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.