Seveda so čevapčiči lahko le mesni in prav noben navdušenec nad njimi ne bo trdil, da jih lahko nadomestita ječmen in fižol. A za vse tiste, ki iščete alternative in se ne prehranjujete mesno, pa zato ne kupujete dragih (in sploh ne nujno zdravih) mesnih nadomestkov – bo ta recept kot nalašč. Iz mase lahko oblikujete tudi »pleskavice«, lahko pa vse skupaj preprosto poimenujete žitni polpeti, če vam je tako ljubše. Ključno vlogo seveda odigra izbrana mešanica začimb. Tudi pravi čevapčiči ne bi bili tako slastni, če bi jih pripravili brez njih.
Kosmiče prelijemo z vodo, v kateri se je kuhal fižol in pustimo stati dve uri.
Dobljeni masi nato dodamo 500 g pretlačenega fižola in maso začinimo.
Maso pustimo stati v hladilniku eno uro. Nato z naoljenimi rokami oblikujemo željeno obliko in spečemo na maščobi.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že 70 let Echinaforce pomaga krepiti odpornost in je zaupanja vredna podpora pri prehladnih obolenjih. Vaše izkušnje so neprecenljive - posebej za vse tiste, ki zdravila še ne poznajo. Ste jih pripravljeni podeliti? Nagradili vas bomo s slastnimi bonbončki z ehinacejo in črnim ribezom.
Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.