background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Vege »čevapčiči«

  • Srednje zahtevno
  • Za 6 oseb
  • Prep: min
  • Srednje zahtevno
  • Za 6 oseb

Seveda so čevapčiči lahko le mesni in prav noben navdušenec nad njimi ne bo trdil, da jih lahko nadomestita ječmen in fižol. A za vse tiste, ki iščete alternative in se ne prehranjujete mesno, pa zato ne kupujete dragih (in sploh ne nujno zdravih) mesnih nadomestkov – bo ta recept kot nalašč. Iz mase lahko oblikujete tudi »pleskavice«, lahko pa vse skupaj preprosto poimenujete žitni polpeti, če vam je tako ljubše. Ključno vlogo seveda odigra izbrana mešanica začimb. Tudi pravi čevapčiči ne bi bili tako slastni, če bi jih pripravili brez njih.

Sestavine

Začimbe:

  • 1 žlička mlete paprike
  • 1 žlička mletega triplata
  • ½ žličke kumina (laška kumina)
  • ¼ žličke kurkume
  • ¼ žličke kardamoma
  • ¼ žličke čilija
  • 1 žlička soli
  • poper
  • 2 stroka česna
  • 1 velika čebula
  • 1 velik šop peteršilja

Kosmiče prelijemo z vodo, v kateri se je kuhal fižol in pustimo stati dve uri.

Dobljeni masi nato dodamo 500 g pretlačenega fižola in maso začinimo.

Maso pustimo stati v hladilniku eno uro. Nato z naoljenimi rokami oblikujemo željeno obliko in spečemo na maščobi.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Zdravila, registrirana zdravila, dopolnila – kako vedeti, kaj izbrati?

Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.

Kaj izbrati, da bo zares delovalo?

Sanji Lončar v slovo

Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.

(1965–2025)

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam