Seveda so čevapčiči lahko le mesni in prav noben navdušenec nad njimi ne bo trdil, da jih lahko nadomestita ječmen in fižol. A za vse tiste, ki iščete alternative in se ne prehranjujete mesno, pa zato ne kupujete dragih (in sploh ne nujno zdravih) mesnih nadomestkov – bo ta recept kot nalašč. Iz mase lahko oblikujete tudi »pleskavice«, lahko pa vse skupaj preprosto poimenujete žitni polpeti, če vam je tako ljubše. Ključno vlogo seveda odigra izbrana mešanica začimb. Tudi pravi čevapčiči ne bi bili tako slastni, če bi jih pripravili brez njih.
Kosmiče prelijemo z vodo, v kateri se je kuhal fižol in pustimo stati dve uri.
Dobljeni masi nato dodamo 500 g pretlačenega fižola in maso začinimo.
Maso pustimo stati v hladilniku eno uro. Nato z naoljenimi rokami oblikujemo željeno obliko in spečemo na maščobi.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.