Seveda so čevapčiči lahko le mesni in prav noben navdušenec nad njimi ne bo trdil, da jih lahko nadomestita ječmen in fižol. A za vse tiste, ki iščete alternative in se ne prehranjujete mesno, pa zato ne kupujete dragih (in sploh ne nujno zdravih) mesnih nadomestkov – bo ta recept kot nalašč. Iz mase lahko oblikujete tudi »pleskavice«, lahko pa vse skupaj preprosto poimenujete žitni polpeti, če vam je tako ljubše. Ključno vlogo seveda odigra izbrana mešanica začimb. Tudi pravi čevapčiči ne bi bili tako slastni, če bi jih pripravili brez njih.
Kosmiče prelijemo z vodo, v kateri se je kuhal fižol in pustimo stati dve uri.
Dobljeni masi nato dodamo 500 g pretlačenega fižola in maso začinimo.
Maso pustimo stati v hladilniku eno uro. Nato z naoljenimi rokami oblikujemo željeno obliko in spečemo na maščobi.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.
Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo.
Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.