Sočna, nežna, prva - skleda spomladanske solate se prileže bolj kot kdajkoli kasneje ...
Operemo zelišča in lističe, jih osušimo in natrgamo. Redkvice narežemo na drobne kolobarje. Avokado olupimo in narežemo na majhne kocke. Prelijemo jih z limoninim sokom, da ne počrnijo. Dodamo še sesekljan drobnjak in vse skupaj narahlo premešamo.
Prelijemo s pripravljenim prelivom in še enkrat nežno premešamo.
Avtor recepta: Joannis Malathounis
vir: http://www.avogel.ch
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.