Malo drugačna solata, polna zdravja in zanimivih okusov. Dober tek.
Namočeno kvinojo speremo pod tekočo vodo in odcedimo. V sveži vodi jo kuhamo 8-10 minut, odcedimo odvečno vodo in jo posolimo.
Preostalo polovico kvinoje namakamo v sveži vodi do jutra. Tolščak očistimo, operemo in odcedimo. Brokoli umijemo in ga razdelimo na manjše cvetke. Čebulo olupimo in narežemo na obročke. Skupaj z brokolijem jo na sopari kuhamo 4-5 minut, nato zelenjavo ohladimo.
Medtem indijske oreščke 15 minut namakamo v vroči vodi, nato jih odcedimo. Kvinojo in brokoli damo v veliko posodo za solato. Grenivko olupimo in narežemo na rezine (kožico odstranimo) in jo dodamo v skledo. Sok pri tem prestrežemo. Sok grenikve skupaj z indijskimi oreščki kremasto zmiksamo z nekaj hladne vode.
Preliv začinimo z morsko ali zeliščno soljo in sveže mletim poprom. Solati dodamo še tolščak in kalčke in vse skupaj prelijemo.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.
Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo.
Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.