Malo drugačna solata, polna zdravja in zanimivih okusov. Dober tek.
Namočeno kvinojo speremo pod tekočo vodo in odcedimo. V sveži vodi jo kuhamo 8-10 minut, odcedimo odvečno vodo in jo posolimo.
Preostalo polovico kvinoje namakamo v sveži vodi do jutra. Tolščak očistimo, operemo in odcedimo. Brokoli umijemo in ga razdelimo na manjše cvetke. Čebulo olupimo in narežemo na obročke. Skupaj z brokolijem jo na sopari kuhamo 4-5 minut, nato zelenjavo ohladimo.
Medtem indijske oreščke 15 minut namakamo v vroči vodi, nato jih odcedimo. Kvinojo in brokoli damo v veliko posodo za solato. Grenivko olupimo in narežemo na rezine (kožico odstranimo) in jo dodamo v skledo. Sok pri tem prestrežemo. Sok grenikve skupaj z indijskimi oreščki kremasto zmiksamo z nekaj hladne vode.
Preliv začinimo z morsko ali zeliščno soljo in sveže mletim poprom. Solati dodamo še tolščak in kalčke in vse skupaj prelijemo.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.